萬事得Mazda 車主揮手區(11)

1001 回覆
21 Like 4 Dislike
都係得 馬雲幫到你ge 姐
P牌仔想出㗎mazda3
04年車賣1皮會唔會好多野整
漏咗講
香港代理真心閪
澳洲最入門版 - 18萬港紙已經有晒套 i active safety
FRT已經唔同,比較吓個net selling price
香港入門版269990 包咗 FRT未?
包咗,香港車頭15萬車價45%稅,跟住嗰15萬就75%

澳洲好似6皮零澳紙以下淨係9%GST. ?
香港入門撚洗269900咁貴
CX-30 2.0 High (ONLINE EXCLUSIVE) : $249,990
不過係 1.1.2020既價, 而家唔知
揸緊2009 Mazda 3S,
本身睇緊subaru XV,差d出手
但睇返CX-5 2.0 Core個價又接受到,又心郁郁想屌返mazda
聽日睇車,sales話過埋星期日加價1萬
你問清楚佢先 隨時平一萬但係俾MY2020嘅貨你
問左個sales,4月船期,2021年車
佢話下星期會係5月船期,5月船期車會加價
5月
239990,10月訂,下星期拎車

249990已經係起咗價,極度懷疑Mazda官網打錯年份
未更新
訂左cx5 2.0 core,深藍色
預4月中收車
同你情況一樣,最後cx-5落左訂
P 牌仔都想要M3
但出左部 M2
你地係咪跟足原廠schedule 換消耗品?
mazda 3 bn manual 建議brake fluid 兩年或40k km 換一次
我架車夠兩年但行得15k km , 想下年先換
brake fluid 慳黎做咩
一樽幾十蚊
入左水氣一陣BRAKE唔切
覺得有野就要換
新手呢排睇緊車,見到14年Mazda 6幾靚仔,又唔太貴
想問下佢呢代多唔多野整?
新手揸咁長?
因為想渣房車
有冇試過key fob not detected (i.e. key warning red)?https://www.fontanamazda.com/blog/what-does-the-mazda-exclamation-light-mean/
本身懷疑key fob 冇電,但用放key fob 去push start button度都係key fob not detected->start 唔到engine

利申:mazda 3 2014
啱啱入手咗部05 DY
多唔多嘢整?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞