萬事得Mazda 車主揮手區(11)

1001 回覆
21 Like 4 Dislike
上個post想reply

見到已經#999即刻縮沙
Mx-5好難做到腳車
月尾拎車, CX30 high
等報告,我都想入。
都加咗價啦
出年CX-5 會轉返CX-30隻大mon, 可以觀望下
揮個手
2.5L四驅Mazda3 車主
外國?
想買架Mazda 2 年份2012 白色 大概幾錢到?
你知唔知CX5 岩岩出果陣係有 2000cc 前驅 R Grade?

而家係唔係都要推人買 2500cc 四驅,香港其實冇咩需要

我咁講係因為慢少少,冇四驅,真係有市場,家下差唔多到350k先有頂版CX5連Bose 鬼有人買你咩
on9代理
有冇諗過係因為CX5 2021年Facelift 咁佢2020一定谷其他款
2/8法則

好似Starbucks 有支$30嘅礦泉水賣,佢目的唔係賣水,係想營造一個價格假象俾你啫

嗱~
大MON 無咗touch
我都諗緊買 mazda3 定mazda6 好
7000 usd budget, 睇過大概可以買到 2007 - 2012 嘅mazda3, 或者 2009-2011 嘅 mazda6
因為外國好似好多唔同 version 我都睇到眼都花
mazda3 有 2.0, 2.3, 同 2.5
mazda6 就統一 2.5
上網睇好似話 2.5 副 engine 好似 mazda3 同 mazda6 通用
如果第一追求係速度 (我都知 mazda 係冇乜速度, 唔好叫我買 h 車 )
其次係舒適度, 再其次先係其他無聊野音響, 車鈴, 食唔食油果d 濕星野
係咪買 mazda3 好d? 好似輕d 快d?
Yes 北美
我會覺得買部新啲,咪數低啲嘅mazda 3係唔錯嘅選擇
可以考慮買部第二代Mazda 3,有型又有啲速度
等報告x2. 尋日同老婆落去睇多次,佢話後座窄明明我地兩個都唔係高。
不過黎緊生小朋友,都想坐闊落d,可能都係揀返cx-5就算。雖然佢之前話驚cx-5大架會揸唔掂
1月頭拎CX 30 skyX I plus
岩岩個程4L /100 , 雖然行highway多,但唔係好信
咩車咁慳
想買RX8 😭😭
Mazda 2
話就話100周年,但RX-7真係不死經典
萬事得幾時先至出到RX-9
只可惜轉子引擎因為嘈同食油而被大眾市場淘汰

但係死忠就係鍾意佢嘈同食油

世界上最嘈既街跑
https://youtu.be/nEdoa0m6tU8

睇FD跑山真係享受黎
https://youtu.be/vFOD5-p426o
講到厭啦
轉子唔係被大眾淘汰, 係過唔到環保例呀
無論食油同聲都係市場要環保,咁都唔叫淘汰咩
大眾冇要求環保呀, 係啲垃圾政府呀
2代 Mazda 3 有部分係CVT... 講真,買 Mazda 冇 Skyactiv 不如唔好買... 13打後先有 Skyactiv
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞