萬事得Mazda 車主揮手區(11)

1001 回覆
21 Like 4 Dislike
有邊架車係唔駛換brake 皮/油?
我上果塊揸到冇哂 都仲係要停有停喎
多唔多人幫架車裝包圍
咩車先? mazda3 實大把
mazda3
大家上網邊到訂多
好少車要我踩到8成先停到晒,講緊渣緊4-50去到燈位要響2個車位內停定,Mazda brake架架都係咁差,公認,你睇下拍車男CX-30 vs CHR 都有講
係咩問題? 條喉? 塊皮? 鮑魚? 隻碟?
定應該成套換?

利申: 揸緊前七歐洲車
咪講左皮同油

你要踩2-3成就由40急跌停定,換4/6 pot
拍車男條友同嗰條女根本唔識
Mazda brake頭段唔夠,係因為brake油管頭段係軟性,受壓會變形,所以唔能夠即時將壓力傳到活塞
你將嗰段換成金屬硬管,已經解決咗一半
再換塊好少少嘅皮,已經生龍活虎
根本唔需要碟同鮑全部換晒咁大陣仗
冇咩聽過就咁換條管,又要買料又唔知車房識唔識換
外國就建議咁改
香港就...自己習慣踩深啲
冇話識唔識既, 肯唔肯 同埋 收幾多人工 啫
成套都識換, 換一park反而唔識?
萬記個迫力無頭段係「特色」嚟,一係換皮,再唔夠就改

一係習慣佢,其實佢個中尾段好應㗎
唔搞咁多野,換左皮同油已經好滿意,好多人唔知brake 油要定期換,變撚曬水,套 brake 又差左
聽返因為迫力喉唔係全鋼,佢頭一截係膠喉,為咗唔會令你點少少迫力就好應。

所以習慣唔到就改喇
踩幾深睇人既姐
我踩少少佢都停到比我就夠

所以我都駛事煩 換返原裝brake 皮就可以
台灣宇田 / 淘
另外歡迎入返FB / Whatsapp
Mazda3同學會
想入手 全新mazda2 185000 包埋主動安全
抵唔抵買
加多少少上Mazda3我諗你會開心好多

利申: Mazda 2車主
又係加少少系列
問題係而家Mazda 3 特價
21萬有找喎 呢個加幅唔算過分啦?
加咗iactive sense 好似係食2020貨尾
21 萬個批 2個月清曬,要等4月,點會係貨尾
我指萬2

21萬號萬3係High 版,無iactive sense
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞