萬事得Mazda 車主揮手區(11)

1001 回覆
21 Like 4 Dislike
筆直有限既腳車就無所謂啦
10年左右既Mazda 3 幾靚仔
Skyactiv 真係好勁?
btw 唔記得咗講會買棍的
揸咗好多年棍車
就移民換咗部2004 mazda3 真係頂唔順自動波d 反應
最重要嘅問題係轉子嘅設計缺陷
個compress ratio 會愈來愈低
架車會愈揸愈食油
最後冇compression 著唔到車
我諗如果你用來做腳十零萬km 就要rebuild engine 咁...正常人邊個會去洗呢d 錢
正常香港engine number 會印喺牌簿
好大情況都唔會批準改到
聽講過有排玩rx7 嘅寫信比mazda, mazda confirm 香港冇人整到
就可以入紙批準逗engine
係咪真係咁難?
如果單身獨撚做自私車既應該ok?
我都係因為黎緊有BB 先換CX-30, 後坐都算夠用, 同埋之前promotion 24萬,所以先揀CX-30

CX-5 轉款後就可以諗諗嘅, 不過先買先享受
巴打係邊樹?
近排睇呢個馬來西亞mazda 打手(sales)幾好

雖然好多搞笑打飛機片, 但佢分享d汽車知識都特別岩mazda

岩岩睇左段片講
mx-30 用轉子引擎做發電 叫做向以前致敬+改良
講就咁講,但而家賣緊街嘅得純電同直四
如果Mazda成功出到直3嘅Skyactiv-X,睇死佢又放棄副轉子
北美洲
諗住換turbo?買定lease
我都想出架cx-30。點知我老婆坐上去,話仲窄過架jazz
黑色cx8到手
但幾日就好多塵 已經叫做泊室內
有咩辦法
一年後你唔會再介意
停車場一定大塵,全部都車
買 Mazda 唔買紅色
紅色好似唔多襯cx8

坐姿好聽係跑格,但現實係迫
聲音係有引擎聲,但現實普通直四NA聲
要J就J佢50:50,尾轆,外表型。
同時亦付出左舒適同埋實用性,得罪講句兩個人再加隻狗就已經揸唔到MX5

我一定會話宏益賣50個係傻能咗,仲要得返RF 2.0 DKLM
呢啲大車沉色會好睇啲

係混蛋紅好靚
塵就無辦法,鍍膜/包膠易啲打理
我換turbo嘅話唔抵,補一大筆錢買一部一模一樣嘅車, 我寧願繼續揸NA
我本身都係鍾意NA引擎多啲
點會
你坐錯咗mazda 2 咋?
我都泊室內場,見好多人成個套套住架車。唔知好唔好,但係次次出入都要套,又要除,就覺得都幾煩。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞