[PC]Total War: Warhammer 戰鎚 1&2 (4) | 新DLC畸變與晨昏 | 木精靈女皇降臨

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
唔同FACTION有唔同系
我最鐘意火
高精, 人類, 暗精, 混沌都有
有3招攻擊技
落火雨, 用黎打城牆上既兵, 有必要先用, 唔太COST EFFECTIVE
火車頭, 用黎打一排, 如果對面排好隊, 好易一野殺過百
最勁就係一個亂咁行既火龍捲 通常攻城用, 尤其是打老鼠門口聚一大堆
果陣, 一野轟牙殺200都得
我見你都有龍有雀
AI好白痴架, 有敵人接近就會追住佢, 就算近戰都會追飛下飛下
用呢D高速怪獸去引怪, 用噴火慢慢殺, 等AI唔好一次過全部衝晒過黎 
近排發現左個戰術如果要打勁過自己好多既軍隊,可以埋伏佢然後唔同佢正面硬碰,揾幾隊騎兵係前面帶一半人遊花園,主力放係敵人隊尾,分開打自動分再高既ai都唔係對手
即係焦土政策咁玩-0-?

咁係咪要派兵走去佢後方防線搞破壞?因為前線佢都插咗lord有啲難打
有無推薦的高精配兵組合
淨係覺得高級兵好貴,感受唔到佢地的威力
但係如果對面有遠攻隊呢?
龍和雀唔落地打佢地又被佢地射,落地打又被佢地夾返轉頭…
一邊放弓兵,唔好放弩炮,全自動射擊
一邊全場手控龍,頭搖又尾擺
反而最驚人地大炮,等 ai主力同大炮分開個時就衝去咬死大炮
劍聖同鳳凰護衛其實算最top嘅步兵
不過可能冇怪獸清兵咁勁所以睇落好似廢廢地
冇買DLC的話, 後期劍聖鳳凰護衛+龍都夠打任何敵人
步兵一字排開, 接戰之後用龍噴火/魔法好快就可以清晒對面啲步兵
淨返嘅單體領主/怪獸再慢慢磨死佢哋就得
又係我
今次想問大家一個任務的問題
我卡住係呢個任務好耐了, 那個建築(阿蘇焉神X)

我起了至少兩個, 但係都解唔到, 係我理解錯了嗎?
定係唔可以起了Level 4/5的建築, 一定要有兩座level 3先計
有一嗰暗中嘅tricky位
一定要自己起
唔可以靠邦聯攞人嘅
木守宮先op

有史蘭 手動真係想輸都難

亂戰緊一野轟落去 自己人冇事 對面收左皮

開晒極難 都屌打
keep住用洗劫 d ai開掛 一座城 3 turn輪一次

幾次就回本有突 唔洗對d ai客氣

你冇敵人就會冇啦啦開你片

keep住洗劫養大左就拎出去打鳩人

咁樣用高精打完半座島之後 都唔洗手動

一路loop去打晒d勢力

唯一一次打晒成個地圖就係咁打

4角同中心 都有出兵點 個陣己經唔佔領 打到變廢墟算
手動既要幾隊白獅劍聖 一條龍 跟住是但放d海兵射手

開局都係海兵頂住 之後高級兵殺 放龍減士氣

or 海兵頂住戰線 用龍拖住遠程 等高級兵殺

高精d兵頂線都差唔多 用高級兵頂好晒野

反而切入好撚好抽

一定快過對面屠殺d雜兵
屌你木守宮諗撚左我一陣
果隻唔計啦 傳奇hero
其他都op架 有法師真係輸唔到
近期開始玩高精發覺好撚勁
企森林入面射箭唔會擋屈撚到ON9
十幾隊弓+1隻生命法+1隻輸出法
未埋到身已經打殘對面
連龍都唔係好洗出
搞到gw 都要出番嗰OLd world棋嚟cap水
玩緊戰鎚1既帝國,想問下有咩兵種特別好用同埋卡皇點升點好
帝國戰役都係玩炮多, 步兵做炮灰
高精有一招物品技係用鳳凰直線車一條路,終極op, 又痛又扣士氣矛兵企一排等人衝,然後一波打横開落去即贏
打困難啲電腦已經守到啲大炮密不透風...
又冇錢隊隊俾條龍佢喎
又係北上止步
試下拉遠對陣個距離,等對面大炮可以打到你,而對面弓打唔到你,如果你有遠程優勢,啫係遠程兵種比ai多/勁,ai會將其他兵推過去,留低大炮喺原地射你,等到大炮同主部隊有段距離,你再揾騎兵或者快嘅單位收左大炮
呢招超型
不過佢嗰動畫好耐
搞到唔算實用

本身係高精魔法嚟
Teclis 絕技: 網+火鳳凰
一下清兩三隊兵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞