[PC]Total War: Warhammer 戰鎚 1&2 (4) | 新DLC畸變與晨昏 | 木精靈女皇降臨

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
T3城上T4個成長卡左十幾回合
有無人有遇過呢嗰bug
明明仲有距離 但就禁唔到除咗強行軍之外嘅制
係近呢兩嗰dlc先有
係咪剩返太少?要有33%剩先可以轉返一般
冇買dlc 唔會埋你堆架
班高精好撚睇錢做人架
打撚7佢地就岩架啦 養唔熟
通常玩tyrion洗完內圈再洗外圈
交易搵非洲沿海國家
起幾坐加成長既
放有成長加成既英雄同領主
行政命令用成長mode
應該本身唔係強行軍都行唔到先岩
打撚晒佢統一其實好過合併
合併通常都會搞到開支變負

大把錢或者收入合併都未遲
我卡王都廢時同班垃圾合併

選候全都係我既人
有個mod可以送地/買地
可能係bug,亦有可能係佢個算法cover唔到一d mod新加既野,我都中過招,所以自己test左下,

純粹推測,我估你用左d加campaign movement range既follower/skill/item/trait,所以右下角個%變得唔可靠

你當行動力係一個實數黎,base係100,強行軍會變150(極限,如果你可以用隨從/技能/裝備加到150,咁就算轉強行軍都唔會延長你既移動距離)

但右下角顯示個%唔係實數

原本行動力係100,行左50%(50),剩低50%(50),應該可以紮營

如果裝個+5%既隨從,就會變成105,你行50%(52.5),理論上應該仲有50%(52.5)淨低,但已經紮唔到營

因為轉stance果陣佢唔會計算額外移動加成,只會計你base果100點,你行左50%(52.5),其實只係得返47.5,就算畫面顯示仲有50%,都紮唔到營

所以如果想偷襲/打劫,最好預留少少range畀自己走盞下
我通常剩返佢需要嘅距離
有時剩多啲 都唔得
我feel到你有好強大怨念
高精同矮人一樣唔會停戰
正屎忽鬼
打柒班細嘅又會減上面條bar
唔打柒佢地又會俾吸血鬼打柒
又減條bar
搞到合拼得好慢
但又無其他人可以打
巴打 game designer?
好pro喎
不過ca係咁on9
小小嘢都做唔好
好似無test過咁
膠精上網睇唔係要留返2-3個勢力去開咩預言咩?
如果想後期主玩大型生物玩咩種族好?
感覺高精19星龍唔夠勁
木精樹人 攻守勁高唔扣血咁濟 輕鬆自動
海盗高達 屈遠程打大型都有唔錯效果 自動會扣血
但輕鬆手動 可惜太貴 建議入傳奇隊 有減upkeep
蜥蜴三角龍 有遠程 但操作上要技巧 加上蜥蜴人本身後期霸主
暗精九頭蛇 自帶回血 有得噴火 輕鬆手自動
高精可以試吓奧術鳳凰 我自己未試過 但好似好屈
最難命中嘅大型 攻擊動作好飄忽 有範圍技 識復活 復活又會有爆炸
埃及有泰坦 硬嘅程度同樹人有過之而無不及 自帶雙技能 不過受建築數目限制 埃及仲有狗同另一隻大型都好出色
老鼠依家有巨鼠 高速度 帶回血 體型唔大 有馴獸師buff 不過得新派系玩得比較出色 可以有範圍爆炸
諾斯卡大象 好坦但又好打得
混沌龍魔 有唔錯嘅速度 亦都好打得
綠皮石像 缺點得慢 但都唔易血 打得坦得 精英版有遠程
野獸人獨眼巨人 命中率高都好誇張 比高達更打得 後期一隊只係幾舊水一隊

其實龍本身要控 而且建議噴曬啲火先好落地
噴火又有技巧

我玩帝國 滅咗吸血鬼 成個島都係我啲人咁滯
然後又輸俾綠皮wagggggga
我想問個設定係 古聖定係混沌個地位大啲
想問下 玩其他種族想殺人拎劍 有咩方法可以睇到把劍係邊個到?
呀!!!!我成功用隻至高王殺左鐵皮 打仗果時唔夠抽 點知死好命反殺左佢
如果唔係精靈就要每回合睇新聞
同埋地圖上會有把半透明既劍
古聖喺混沌入侵前就已經開天闢地, 創造咗戰鎚世界大部分嘅種族
後來第一次混沌入侵導致星門崩塌, 古聖自己都消失無蹤
精靈就係靠Game入面嘅大漩渦吸走過剩嘅混沌能量先勉強擊退混沌
你可以當

古聖=高等智慧外星生物
混沌=亞空間能量意識
無論係40k定中古
chaos都係亞空間產物
恭喜
全部都係你既人,咩預言唔洗理啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞