[PC]Total War: Warhammer 戰鎚 1&2 (4) | 新DLC畸變與晨昏 | 木精靈女皇降臨

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
我玩緊混沌呀
而且好難出人狼英雄
言下之意要有19座城
最有錢係暗精嘅奴隸經濟
Op到爆
唔好意思剩係睇到諾斯卡
好耐冇打混沌, 唔知會唔會buff
Buff咗 但唔覺
咪伏兵 三國都有㗎
根據CA每年出一隻Total War嘅傳統, 今年冇宣布出歷史系, 即係好大機會出WH3
點知只係因為武肺唔夠人手做
寧願慢工出細貨
都唔好cyberbug 2077咁
玩番啲玩家轉頭
其實sfo呢個mod大概係改左d咩
只係知道應該係大改,但係唔清楚改左咩搞到適應唔到
勢力優勢改左
將勢力原本應該有既感覺強化
例如高精應該係人少但勁抽
所以高精 d兵model得十零廿粒
但相對上每隻都好打d

兵種強度 size number跟返原本故事 唔太理balance
建築物重製咁滯

領主技能樹大改
英雄技能樹多左地圖影響

某d領主變左海上領主 例如Norsca
chaos有4神
又可以0%行動力露營
後期應該唔夠高精法師經濟勁
只有世界和平 暗精先可能會窮

高精後期兵種好貴
暗精有方舟減維持

高精需要靠貿易同港口先有高效率嘅經濟
你只需要知個mod整到大部分exploit都冇左
d咩野19龍隊, 19hero隊 on9野因為高upkeep/建築物 army cap都冇左
hero 都限你數量, 冇得俾d撚樣用幾十隻hero camp係一個城屈經濟
幾十隻hero camp係一個城屈經濟係咩野戰術
打工戰術
即係升Hero的trade income個一Part?

我近戰型的Noble Hero淨係得兩隻, 唔識得點樣加大個Maximum

同埋魔法hero大家常唔常用? 我由中二全戰轉過黎, 過得飛行怪已經好新穎, 魔法技能都唔知幾時用好
首先你要大量既影響力
你就要起NOBLE先
搵2-3隻NOBLE係咁搞尻同一個弱者既城(佢又冇朋友又唔敢開你拖果D)
買高精法師英雄, 加TAX RATE 同LOCAL INCOME
40影響力果隻
放晒係Lothern度
谷爆一個城既收入

至於點樣可以起多D英雄
係要靠多D相關既建築物
高精法師就係法師塔
NOBLE就係綠色建築由左到右第4個 2LV主城先起得果舊

所以你所有佔返黎既城都要起法師塔
咁我玩sfo理論上係咪唔使買新兵種
唔係
舉個例你唔會因為裝左mod就玩到機關槍鼠
咁啲mod兵種係咩嚟
用現有嘅兵data改出嚟嘅?
係 較大細較色之類換武器 再安排唔同屬性比佢地
天賦唔同晒
感謝 之後試下先
sfo有冇中文
有簡中
新版應該未有
Sfo唔比玩全屈機兵種
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞