[PC]Total War: Warhammer 戰鎚 1&2 (4) | 新DLC畸變與晨昏 | 木精靈女皇降臨

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
法師一定要用,可以飛就飛
法師一定係咁起可以加法力個隻
飛到埋去人地仲行緊路一野轟落去
法師=攞先手
一定會用

buff類法師你以留意自己menu有咩單位係作戰劣勢(紅色交乂)直接buff係menu到就得

用得好你會見到自己啲單位全綠全黃
冇話唔俾玩
俾得起個upkeep,其他地方用初級兵頂到chaos嘅chosen/4個god d兵/dragon,後其building/recruit cost通脹 咪玩到lo
high elves最有可能做到, 不過hero加local收入條traits加得8%
我玩高精佢有rare point限制我出兵種
但玩湖中女神又無限制
要睇你開場第2round 選左咩野army cap
佢建議你選左上
唔洗睇到d ai出16隊馬車軍團
竟然係咁,返去restart過先又可以玩姊妹弓
混沌真係悶到喊呀
即使打到出去帝國
出都幾隊
都係燒城燒城同燒城
鳩行地圖 全無戰役目標
野獸人都好玩過佢
建議大家唔好玩
等3算
拎來玩自訂或者實驗室
可以玩mod嘅 不過好多
搵死
通常我都係揀最熱門個d
費時撞
裝左幾十個mod
其實我玩係盡量唔用mod
但無奈ca有啲位太鳩
玩綠皮打矮人,明明戰術已經好完美,豬騎兵殺到埋d弓兵到打佢後排,點知隊騎打輸比弓兵wtf
應該話玩過mod你就返唔到轉頭
矮人就算遠程都係高防
要用大隻版或者用戰車好似好d
雖然戰車好難用
綠皮啲騎兵稱得上全game最垃圾, 加上矮人啲遠程係全game最打得
打輸好正常
出豬不如出多兩隊巨魔, 對矮人神器
巨魔側襲仲勁過正面互毆
本身士氣低,正面打好易閃旗
就算落左水壺定唔知咩升級都一樣
跟住大佬都係
不過模組唔死
就會回住血咁返嚟
所以淨係打矮人用, 矮人冇降士氣效果嘅怪獸
大家玩高精會點樣配兵?
新手表示繼續係唔識玩... 明明大家都話高精已經係新手入門的派系, 但係我搞唔掂

而家兩線作戰緊, 上方與國力變了第一名的納加倫德打緊
傳奇領主影王俾納加倫德打到輸哂, 之後我乘機聯邦合拼了領土了
上方有白獅領主和Tyrion滿編前去救駕
但係北方仲有阿哥荷爾都向我方宣戰了

(但係白獅轉頭打輸了俾納加倫德, 法師加3英雄沖到我軍隊四散哂... S&L而家唔知點面對好)

下方要面對國力排名第10名的蜥蜴人 赫克斯奧特爾
蜥蜴人無啦啦向盟友宣戰, 唔救盟友又會搞到外交realiability變Very low
下方就呢三個英雄去救

想問大家, 其實高精要點樣配兵?? 剛剛有五級建築可以出最貴的兵種, 但係又怕維持費太高
我而家的玩法係矛兵做前排擋, 弓兵後排射, 騎兵/怪獸沖去殺對方後排輸出, 但係呢隻Game AI都幾變態, 騎兵成日俾佢夾返轉頭...
要係邊一類法師? 我見法師類別太多, 眼都花
普通矛兵弓兵去到後期作用有限, 我見你一Round賺成萬蚊不如真係出多啲勁兵好過
對面嘅領主同英雄最好搵返你自己嘅領主/怪獸打, 普通兵係好難扣到佢哋血
外交方面唔好亂同人結盟, 結之前要睇清楚本身佢有冇同其他勢力交惡
每隊軍隊我都建議最少配一個法師, 無論係領主抑或英雄都好
邊種法師其實都得, 好似你隊軍隊多怪獸可以出生命系幫怪獸補血, 或者側重輸出可以揀火系
介面左上角右二個魔法全書有齊咁多種魔法嘅介紹, 有時間可以去研究下邊種適合你嘅打法
咁多錢就出多 d高級兵同整多幾隊圍佢
打到人殘晒先解散 d兵黎用錢發展
打地圖有時唔駛一定佔領 炸左個城之後穩定左先再佔返都得 如果電腦走去開炸左既城就要用軍隊人口 親佢岩岩佔又可以打佢殘軍
太多好難講晒
Dream巴都答左你
其實有就ok
係邊類冇咩所謂
因為咩系都好
通常都係buff類技+傷害類 或者 rebuff類技+傷害技
一路玩一路記就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞