刺客教條:維京紀元 集中討論區(3)Cyberpunk出完仲有冇人玩

1001 回覆
7 Like 8 Dislike
我反而覺得今集正啲
上集個地圖睇起上黎好似到到都有野咁 但係基本上全部都係重覆既敵營黎
今集藍點支線正好多 除左疊石仔之外好多都好有趣 前期部份黃點仲有啲解謎 中期就好重覆 後期都好小收係地底要搵好耐
所以我覺得呢集地圖設計好左好多 探索意欲大左

至於劇情我自己覺得都唔錯 佢將條古代線連埋神話線 再交代埋現代線 不過我都認同同盟線個位後期有小小悶
裝備就睇人 好似係因為上集太煩 好多人話大部份裝都冇用 仲要每升幾Lv就要升一次 所以ubi直接改到依加咁
開始玩今集冇耐
開頭果套渡雅裝值唔值得升?
俾人打好撚痛
我升左兩件上銅
升級果D礦同皮好似好難收集咁
前期武器洗唔洗升?
我試過雙斧,鐵星
都係覺得把雙手斧咬骨者最好用
渡鴉裝我又頭用到尾 我打困難都夠用
唔睇字幕都唔知佢講乜
渡鴉可以用到尾,等到拎齊導師套裝就可以轉
礦同皮要開細寶箱,姐係地圖放到最大先見到既黃點,愈高力量既地區開出既數量愈多,所以可以高少少力量先再去搵,武器就揀速度最高個把/外型最好睇個把,同埋唔好雙持雙手斧
我覺得今集佢啲寶箱的確係擺得埋咗
但其實來來去去都係收喺地底
反而上一集我仲有心機搵啲, 今集擺到咁搵都唔想搵
又唔係真係有解謎元素, 純粹係搵邊到有位入

同埋今集我最不滿係啲建築物全部都一模一樣
上集都有呢個問題但相對冇今集咁嚴重
劇情又冇乜起伏, 不停搵盟友
玩到後期唔係想睇埋呀哥條線的話真係悶到棄game
今集最開心:layla 雪藏
Mary sue
我自己覺得origin 劇情幾好,不過一爆完主線就唔想再玩落去,因為角色冇乜吸引力,odyssey覺得最好玩,劇情還可以,內容亦都好豐富地圖超大 3個dlc有排玩,爆曬機都會吸引你繼續玩落去,維京玩咗一陣覺得好悶所以走咗去Netflix煲維京傳奇睇晒六季 好好睇覺得維京文化好正,之後再開返game玩覺得好有feel 而家玩緊

利申:第一集開始玩到而家
我自己覺得origin 劇情幾好,不過一爆完主線就唔想再玩落去,因為角色冇乜吸引力,odyssey覺得最好玩,劇情還可以,內容亦都好豐富地圖超大 3個dlc有排玩,爆曬機都會吸引你繼續玩落去,維京玩咗一陣覺得好悶所以走咗去Netflix煲維京傳奇睇晒六季 好好睇覺得維京文化好正,之後再開返game玩覺得好有feel 而家玩緊

利申:第一集開始玩到而家
睇完vikings真係會好想玩valhalla
點解我課金買左屍鬼套裝 佢顯示我買左 但我搵唔到d裝備既
試下重開 唔得就可能要等陣 ubi個server係慢啲
無野了 我岩岩開始玩就課 好似話要推主線先見到唔該巴打
今集冇咗
唔使急打嗰三個女喎,做下任推下支線,我係升到300幾準備落南方救阿哥前先去sm 佢三個
套劇無骨者咁有型
有冇人知捉完國王出黎阻住你果個通娜
係必然會發生定係因為我偷左佢地下室個寶島封信佢先會出現
我本身俾完錢佢殺左佢一次執返D錢
load save偷完野唔俾人發現走左
如果佢係必然會出現真係應該一早殺左佢
起碼可以攞返D錢
之後先殺佢冇野執
我殺完佢攞返錢就冇再出現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞