美股開戶+新手教學(補充版)

904 回覆
184 Like 10 Dislike
入左第一晚都係咁,第二晚好似正常返
支持下
大家點入錢去cs intl?
我自己用citi priority tt 過去cs hkd acc
個rate好似唔錯
第一次試左過100hkd 實收12.89usd
第二次過200k hkd 實收25770usd
少左30usd係咪我禁錯制
明明記得我係citi揀左transaction fee paid by me
個rate 成日都唔同啦
點解唔轉美金先 直接匯美金過去
爬過文好似cs 個rate靚d
其實我前後爭兩日 個rate唔會變咁多掛
睇返應該係個rate事 自隊
ft點樣提款過返落香港戶口,同埋收幾錢?
想問下cs開戶
acc verification. 完(用電話認證左之後)
佢再dom多個e貓黎叫我提供地址證明
仲有幾多次要搞
搞掂晒佢係咪會sd e貓黎叫我入錢同confirm我開左戶
佢又叫我去msg center 比地址證明佢
入到去又無msg
大家平時點換美金 銀行好撚貴
Tt, 35usd, if hv debit card free of charge on first withdrawal every month
Ib除左月費仲要比錢買real time data, 你要平既一定長遠td 平d

Ib係勝在功能多,買到既野多
Hv 25k usd > cs
No 25k usd >td
巴打你有冇果個CS 既email??
schwabinternational@schwab.com
想知td開户交晒嘢俾佢之後要等幾耐
同埋入10000蚊可以睇real time data係一次性入定累計都ok?
學生而家啲錢札晒喺港股到
而家應該要等2個月左右
唔洗咁快放哂d股票

累計有1萬蚊係戶口就得啦
睇balance
可以啊 我都係開左ib冇入錢

ib匯率會好少少 但果d婆那數一兩個價位都冇左啦
散戶TD夠用架啦
百年?

銀行通常間唔中會有D優惠,多D留意下有冇FX PROMO

我通常直接用citi換
咁耐
仲諗住上tsla車
牛牛10分鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞