美股開戶+新手教學(補充版)

904 回覆
184 Like 10 Dislike
香港版都係離岸應該?
我開個陣問過好似係但我電話唔識登入
入唔到錢
點解電話等入唔到?
個app有問題?
咁你最尾點入錢
我都未睇入錢d野
想問下我已經開左td 戶口
我網上版登入到唔洗認證
app 版登入時問我安全認證
我批準左之後佢卡死係叫我批準個到最後入唔到
想問有無人係咁

TD 入AC 係電話要下載thinkorswim 先係交易個個
mark minervini 個VCP 有無用?
終於都爬完文IG同YT都follow左之後會慢慢追返
巴打寫得好有心好詳細對我呢D白紙新手上路幫助好大
Citi plus 港幣交易只可以用atm/ online, priority 可以埋counter 搞,宜家再冇得申請priority,收費大致相同,參考 https://www.citibank.com.hk/english/banking/pdf/service_fee.pdf, citi plus 港幣利息戶口較高息,算係對冇得係counter處理港幣嘅offset
唔該巴打
不過唔知點解我又申請到priority
今日收到佢張debit card都係寫priority而唔係plus
見佢封信寫住如果唔夠HKD$500,000會有權將我轉做citi banking,
我洗唔洗主動走去申請轉做citi plus
你有counter 用就由佢啦,個少少利息,你眼光好股市都賺到
嘩你小心中伏喎,知冇左都仲咁勇
我當時唔知嫁,果陣仲追緊樓主第一個post
見佢個網冇我純粹以為唔再接受申請之類,
完全冇citi plus係由citi priority變出黎既諗法
咁你又啱,佢個網好遲先更新
sorry 我無追 post,想問問買港股既話,係咪 SoFi Hong Kong 最平?我見佢交易佣金同平台使用費都係 $0,想問下係咪真係無其他費用,咁佢地公司要點樣賺錢
我用一通買港股
但個介面好鳩
想問下FT拎錢係唔係唔洗手續費?
有美國戶口,就可以ACH免費拎返d錢
但如果TT 返香港至少要比USD35
新手想問 有咩股票買賣紀錄apps推介
沽 唔係要錢咩?
Stocker $10/Month
thx 試下用先
手入excel
TD 個到
W8 submit 完2個月,US Form Status 仲係Pending 係咪正常?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞