美股開戶+新手教學(補充版)

904 回覆
184 Like 10 Dislike
有冇咩網頁工具岩新手睇 同學分析
想問吓ib 係咪一定要入10萬美元先至可以Portfolio margin 如果冇嘅話究竟係點玩
Trading view or Finviz
有無巴打有 CS 同IBHK transfer money 的fee 的資料?

之前自己mark 左 但唔知岩唔岩:

IBHK trans money out : free once per month
CS trans money out USD 25
CS 轉出股票 - 部分USD 25 , 全部USD 50

之前轉太多錢去CS ......但諗諗下IBHK 玩孖展抵D...應該放多D 錢係IBHK > CS
IBHK 月費: 好似資產淨值夠100k USD 就唔洗收?
CS - Money Transfer Fee.
有寫 "$15 if transferred online"
我美股新手,無試過出 $,有無 Ching 試過。
剛剛申請FT, 2粒鐘就開通埋 .... 超快

想問下citi priority 個50萬 requirement 係咪仍唔執行得咁嚴格?

想開返個用黎過錢落去

擺脫牛牛由此起
開citi plus咪得
你份工唔見得光?
唔係
但係大公司,老細又好撚煩,唔知會唔會有影響
早幾個月先cut 左citi account
唔合資格申請plus
而家申請TD
應該最少等2個月
有冇人用td想問下td開戶既嘢
我好似都幾個月前搞緊㗎啦 乜都交曬
但就係喺個w8度卡左好鬼耐
明明填好交左網上版
佢仲已經send左幾次email黎話approved
但登入td果陣佢仲係咁話請完成本表格...
w8果度等極都係箭嘴請問點搞好
係咪繼續等就得 定係要聯絡佢地跟一跟
Email催一催佢,不過都要等等
唔該巴打 啱啱send左email
希望唔洗再等幾個月
新手啱啱開咗Firstrade
如果每個月有20k,係咪Citibank priority 換完美金先再TT過去
個rate 點先靚d
中銀換完射去Citi
而家做到1月19既application
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞