美股開戶+新手教學(補充版)

904 回覆
184 Like 10 Dislike
點解唔用富途 好用咁多
CS 網頁版W-8BEN唔成功後已然用實體經Message centre upload咗,
想問下點先知道成唔成功?15 JAN 2021 upload 的。
其實而家好多公司股價升咗幾倍甚至十倍,而家入場會唔會太遲,已經水尾到咗頂
知道嘅就發咗達 唔好估市場點走
時間就係你嘅最好朋友
新手一問, 申請 TD 戶口整W8 form 個時 點樣submit 份野
填完無submit制
Message centre 問佢status
FT齋收你d美金

你自己搵地方唱
或者TT時跟銀行rate

我自己通常用中銀唱完,再射去Citi,再射去FT
唔會太遲,因為下年同樣時間就會係幾十倍甚至百倍
想問下 用緊sofi cash acct
資金唔多 通常都係做短炒 有時候即日買即日賣 t-2未過 又買第二隻 過咗一日又賣
有少少擔心會hit到Good Faith Violation
問過cs 佢哋又話冇問題😂😂😂
好詳細
如果可以講埋daytrade限制就更好
有啲有資金要求先可以daytrade
你睇清楚,我記得我填嗰陣好順利
有冇人用緊CITI PLUS電匯入去FT
係咪都係唔使收錢
頂原來未出sorry自膠
仲諗住唔使特登去開CITI PRIORITY
您會唔會day trade
會既話TD都唔夠錢
得翻IB揀
佢得2-30k 港紙
夠唔夠錢T+2之前做day trade
用支牛玩末日call收左600美佣 嬲到我
想問用ib買是咪最抵
想問開sofi果1萬港幣開戶條件可唔可以用銀行入1300美金代替
用Hsbc 普通本地轉帳落cs hkd acc得唔得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞