美股開戶+新手教學(補充版)

904 回覆
184 Like 10 Dislike
打去客服,有香港客服,之前我新手入金唔識都打咗2次
都ok架
同一隻
頭先追其他post見到TD開戶依家都仲要等兩個月 但我已經upload埋文件
而家有啲想趁早轉FT算
係 唔好搞佢
你再提交=重新排隊
我試過
等到天荒地老
你訓幾個星期再留意吓e-mail
不過佢個thinkorswim 幾好用
想問下有冇巴打知道 IB 港元兌換美金 係咪要T+2 days 先到賬 (我戶口有港元,10/2 兌換左$20,000美金,但係今日都仲未可以買美股)
cls sofi唔俾人買股
請問依家想開戶揀cs定td好d?
牛牛買細價股d手續費好甘
開FT一問,點解係護照上明明已經簽左名,佢都係話我未簽呢,有冇巴打係咁?
定係我問題呢
新手一問
SoFi開戶嗰一萬 係咪要係app入面轉做美金先有得買美股或者要係ebanking轉咗美金入落去app入面先買得美股?
係app入面轉又蝕得多唔多呢?
你係咪未較轉帳上限呀?
我想問吓ft點樣入錢落去買股?
新手唔係好識用.有冇師兄可以教下
呢個係咪就咁入hkd 佢會自動幫你轉?定係係自己銀行轉咗usd 先?新手唔係好識
美金,轉其他貨幣會延遲轉入+食爛Rate
td 等到頸都長埋
點好用法?
介面嘅字體 顏色 位置都可以自己揀
我用得幾就手,但我未用過其他證劵行
其他有用FT IB CS嘅巴打可以分享吓
sofi伏? 好多都買唔到?
好詳細 可能係改變我一生嘅一個post 多謝樓主

wiki話9成day trader都蝕錢
我一直都好疑惑day trade係咪真係work
有冇人真係做到有穩定收入嘅全職day trader

另外有冇人/公司用machine learning/ artificial intelligence做trading係賺到錢
想問Sofi美股係咪無得set止蝕?
試過set低過股價限價盤,佢同我現價放左出去...
依家發現好多開戶都唔接受聯盟戶口
依家發現好多開戶都唔接受聯名戶口
想問sofi係咪賣美股會抽水 定真係一蚊都唔洗比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞