美股開戶+新手教學(補充版)

904 回覆
184 Like 10 Dislike
如果用富途,點樣出美金先最抵?
P牌照pish

BTW
係佣金
啱啱打左上去問,TD美股盤前8:00pm先開始,盤後8AM就完..
致富SIPC戶口
開緊ft 想問下debit card 係咪有25000股票 資產就申請到?
搵唔到邊度申請 謝謝
可唔可以一次開哂ib cs td?
想問下我之前用ft電匯番黎香港就咁係個網到整就得

宜家又話又整封野上傳 之後佢話會打比你 想問下佢打比你個流程係中定英
利申 英文垃圾 好驚唔知佢講咩
頭先search SoFi...睇到其他巴打話set 唔到止蝕盤...

想請問係咪真....

因為都想開SoFi...但應該有得set 定止蝕盤較好? (怕無得訓)

thx
sofi系統比之前穩定左,最近都冇咩問題。 同埋sofi另一個缺點就係
美股冇止蝕盤,抽港股新股冇得係app認購,要先send email同佢地講,佢地再打比你confirm

免費野唔好期望太多,sofi真係窮撚恩物。 同埋唔係支那野。
Capital gain tax唔洗比

Dividend tax派息果陣會自動扣埋

簡單d講冇任何操作需要
why not
填資料填到頹ja
睇呢個網
入面講得好詳細 我懶得打咁多字了

https://www.flyasia.co/2020/07/13/firstrade-%E9%96%8B%E6%88%B6/

credit to flyasia pinky
佢宜家提款同以前提款唔同左
this:?

第一步:登入第一證券帳戶,點選客戶服務》表格中心
第二步:下載匯出款表格
第三步:填寫表格
第四步:前往表格中心,上傳表格

第五步:第一證券官方人員電話確認

第一證券的官方人員會以你開設第一證券戶頭留的電話為聯絡方式。
若表格填寫無誤,將在2天內收到第一證券官方人員的電話確認。
如果你的聯絡方式有變,也可以到我的帳戶》設定》個人資料 做更改。
確定出金原因、出金金額沒問題後,1–3天左右就能收到款項囉!
係 想知有無人試過拎
sofi 係冇止蝕盤,所以我都諗緊開第間

firstrade 已開,但未搞到citibank,未匯到錢入去

TD 搞緊,好難搞

諗住試埋開IB,但又要收佣,其實IB 細注係咪當佢1usd 一單交易就得?

細注即係1000usd 內
如果收到電話是講英文, 咪叫佢搵個講中文既人來聽
申請咗CS INTL, 等咗幾日都未有消息
係咪因為我用特衰同香港地址
邊有咁快
等下啦,應該要幾星期
咁用住ft先 人未出資金先走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞