考慮緊移民嘅你,入嚟測試下自己英文水平去到外國生唔生活到

1174 回覆
695 Like 64 Dislike
英國ug 1年C1.2利申ielts得7.0
做到大半頂唔順去左沖涼,之後完左
ilets 6.5 56/60
求其得制,搞到有幾題唔小心錯
我打Ben did not only 點解錯?
唔多似會發生, 或者assume 你唔會做嘅嘢,用if clause II, past tense, had , verb (past tense)
唔會發生,或者已發生的事不可重來用if clause III, had + would not have / have ( perfect tense)

??
讀到中五無讀 B2.2
因為後面有but嘅話係咁講

如果後面冇but 就可以用你個講法

應該係
c 2.1
有睇答案唔太明呢兩題 求教
it is incredibly/extremely difficult to ensure the protection of the endangered animals. 點解唔可以用totally and absolutely, 因為太肯定?而incredibly係中性 唔一定係好嘢?

reading might as well嗰題我揀左slight chance,
答案係no reason not to
might as well其實係肯定語氣,唔係“都可以咁做“?
C1.2 但同人講野仲係1999
唉,B2.1做文盲。
same
有時睇得明聽得明
但係要我講同寫長文 我真係企咗喺度
C1.2,都做左38分鐘
C1.2

工作上會同鬼交流 無大問題
C1
得C1.1
唔識d present perfect tense
連串都唔太知岩唔岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞