考慮緊移民嘅你,入嚟測試下自己英文水平去到外國生唔生活到

1174 回覆
695 Like 64 Dislike

大意
B2.2
C2.1
Not only did Ben, What we need is
去到第二頁中部份同三頁已經無心機做,成頁無做
加一
問題係考試成績係入場券
bno visa5年後轉ILR都要B1 or higher啦雖然唔係弱智都會攞到
何況chinada應該apply visa嗰刻就要英文成績
真係有absolutely huge dick
我反而想問14題。
could i’ve the chicken salad l, please點解唔啱?
唔係同could i have the chicken salad, please係一樣咩
去到慢慢再浸
圍爐+1
Ic多謝解答
之前成日見公司HR出email講extend retirement age, 所以好快咁揀左extend.... 無用腦
35 b2.1 btw dse得3
C1
不過有啲就撞彩,有啲如果唔係選擇題可能就唔識答
讀寫就掂姐,出到去一樣口啞啞
公司見到外國人都唔敢行埋去
B2.1
仲要下年二月帶全家過UK, 點撚算
B2.2 40
D tense 同打字果幾題唔太識
兩個月溝通唔到就正常啦。過來人話你知,你肯日日講既話你兩年後你已經可以講到非常流利。

好多人過去外國成幾年,英文都係垃圾,係因為佢地怕瘀怕被人笑,少講英文就少進步,最後就放棄,只係群班香港人
日日只講廣東話,英文想進步都難

所以你絕對唔可以放棄,尤其係頭一年,一定要逼自己同人用英文溝通,順便溝下鬼妹。絕對唔好怕瘀!去到某個歲數已經唔會有人笑你英文,大家都知你係努力緊
C2.1
利申:中七grad
小弟dse2, 同外國人玩英文game用英文溝通左2年,都有C1.1。但日常講野真係同呢啲test太唔同
B2.1 DSE lv1...
B2.2 頭40條都簡單同日常用到 41條開始好似番番中學EXAM 咁 大部份都係撞
去到肯學都有機會同時間,我覺得個底唔太差就得,起碼都要有B1.2
但個test同真實溝通太大出入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞