考慮緊移民嘅你,入嚟測試下自己英文水平去到外國生唔生活到

1174 回覆
695 Like 64 Dislike
C1.1 condition p.p有啲唔識
Not only Ben爭did

What we need is 變咗做 what is needed is
有啲chinglish
做完對答案發現錯埋堆簡單野
C2.1
最尾嗰part真係too long唔想read
正確
個test係focus grammar比較多
考唔到應用
c1.1 45
UE e
B2.2
但除左Listening果part,有d似考緊CE AL wo
呢d 題目同去外國住根本無關係
日常生活溝通到就得 除非你工作範圍要求精準英文
否則你c2都只係識(英式)英文 唔係適合外國生活
外國法文 西班牙文國家 有一半人講英文都唔準確 又如何
send 咗畀個friend 做 佢dse 1定唔知u 之後亦都冇刻意學好英文
呢幾年只有瘋狂睇美劇netflix 都有B2.1
同埋佢都識少少日文 又係瘋狂睇動畫 去到日本都可以同人傾到少少計
不過就幾乎完全唔識字因為動畫齋聽學唔到字
我睇過馬米高一條片
易明過學校啲垃圾書
https://youtu.be/O9Cxn_d3KVw
c1 18分鐘左右

勁撚眼訓 去睇個reading

亂鳩咁答

然後個題ben

打錯左bem 錯撚左
c1.2 用左18分鐘左右

勁撚眼訓 去睇個reading

亂鳩咁答

然後個題ben

打錯左bem 錯撚左
住左外國好幾年,得B2.1
證明左日常生活同讀書兩回事
你search下CEFR點解先啦
知唔知做完出左黎點樣可以睇番個result
我發覺有個問題: 你想認叻好易,睇完答案再做。 Set 題目係咪唔會轉?
禁番個網已經要重新做多次

不過應該淨係可以做參考
C1.2啲idiom真係唔撚識
反而最後C2.2嘅閱讀理解ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞