冇得去旅行特約:2020-202? 香港酒店staycation紀行

313 回覆
96 Like 26 Dislike
驚講出嚟嚇親你
平又好貴又好 唔講出黎就冇癮
第8.1集:北角公廁 - 簡評

由呢一集開始終於要去講下熱門酒店
首先揀咗北角呢一間公廁講

之前訂咗佢哋一晚尊貴海景房包早餐同自助午餐

午餐就要係你check-in之前食咗佢
好而家開始放圖
食嘢間餐廳叫farmHouse

最近門口嘅係麵包區

麵包區入邊係呢啲冷盤區

可以見到壽司刺身款真係唔係好多

想同大家講嘅係食完成餐我已經覺得雪糕係最好食
第8.2集:北角公廁 - 簡評

驟眼望好似好多餸咁,但係好多餸食落去都係凍凍地

啲燒味真係唔知點解見到佢都唔開胃

啲點心呢就係我唔知點形容好
個燒賣都唔係燒賣嚟嘅

下面幅圖呢左邊就係韓燒右邊就係牛肉
韓燒我冇食我就唔評論但係個牛肉都係麻麻

坦白講自己食完呢餐覺得有啲失望
如果有得揀我當初早知就揀包早餐算

即刻諗起睇完最近歷山酒店啲片
有少少相似嘅感覺
唔知大家有冇食過呢一間farmHouse lunch buffet有咩評價
北角公廁野食真心唔掂,就算早餐都唔係樣樣野擺得入口
第8.3集:北角公廁 - 簡評

食完個lunch 就出返去行咗陣街先返酒店

其實本來係打算check in 咗放低啲嘢先再去食lunch嘅
但係佢哋話呢間房三點前都唔會有房住叫我哋食緊lunch之後去行一陣,三點先再返嚟

同埋要準時12:00前交房嘅

由餐廳行返去大堂就經呢條走廊

食lunch前12點左右嘅大堂係咁

一到3:00大堂即刻多人

好啦,終於成功拎到張房咭,係時候上房
今次呢間房就去西座嘅11樓

個景真係OK嘅

最正梗係呢個浴缸啦可以浸住望維港

但係總括嚟講呢間房連埋自助午餐同埋早餐要成二千幾蚊
真係唔會再有下次

最多淨係跟早餐算
係度更新價錢

第1集:觀塘如心 (套房連雙人晚餐$1000)
第2集:荃灣如心 (平均淨房價$400至600)
第3集:旺角帝京(平均淨房價$500左右)
第4集:天后21 Whitfield (淨房價$1200)
第5集:尖沙咀Mira (淨房價$800)
第6集:沙田萬怡 (淨房價$600至800)
第7集:西營盤萬怡 (淨房價$1000)
第8集:北角Hyatt centric (尊貴海景房包兩餐$2400
食過din buff 冇巴打講到咁差
同歷山個種差 仲有一段距離

有少少相似嘅感覺
唔知大家有冇食過呢一間farmHouse lunch buffet有咩評價

我個時食樣樣都熱 但好多都無想再食嘅感覺
有兩個我有再食:韓式燒肉幾好、即時砌嗰個甜品都好食
反而雪糕我覺得隻味好假 唔鐘意

佢lunch buffet價係$200左右,
歷山$600,應該歷山都仲可以穩坐大伏之冠

有少少相似嘅感覺

更正:
我個時食樣樣都熱 但好多都無想再食嘅感覺
有兩個我有再食:韓式燒肉幾好、即時砌嗰個甜品都好食
反而雪糕我覺得隻味好假 唔鐘意

不過我食lunch buffet價係$200左右,唔知dinner價,
歷山啲人評係晚餐,折咗都$600幾?
應該都仲可以穩坐大伏之冠
冷氣大又係真,因為我地都吹到頭痛
個人覺得早餐好少少
Lunch buffet
最憎d唔開名post
見到唔開名已經唔想睇
#123咪有
介紹文無呢
同意,farmhouse既buffet一般,無賣點 無野會想再encore食 雪糕真係唯一賣點 不過我上次食3百零蚊一位就算啦
如心係官網先有得book高座?上agoda個D唔見
同埋corner 房係你指明話要定都係有得直接BOOK?
支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞