冇得去旅行特約:2020-202? 香港酒店staycation紀行

313 回覆
96 Like 26 Dislike
佢個龍蝦湯咁深色既
第12.6集:灣仔深紅酒店(St Regis) - 潤早餐簡評

去St. Regis 其中一個出名位係佢哋早餐
早餐一定係要去2/F嘅潤

之前已經有做定功課話要揀邊款主食
最多人介紹一定係中式
鮑魚滑雞粥
10月第一次去食已經叫咗佢

但我哋一齊睇下出面自助區先
個人覺得好一般
嘢食唔夠熱

始終呢度都係靠主菜
鮑魚size 唔算細
至於點心就正常水平
不過留意到煎蝦卷同午市潤嘅點心一樣

然後另一次12月去食早餐
叫咗鮮帶子粥
點心款式冇變
都係燒賣蝦餃蝦卷

不過帶子好似夾上去嗰陣爛咗
但無損佢好食嘅,只不過同鮑魚比
鮑魚一定蠃

佢哋仲會有一set 果jam 俾你搽麵包用
佢哋嘅果jam個人好推介

下part講下佢地嘅午市點心
用d名用得好差
其實灣仔深紅我有估過係睿景

呢間直頭係中旅社開
見大家反應唔好
請大家睇返我置頂comment
已經po 返全名同集數
Up快啲啦
但沐浴用品都繼續係大陸野簡體字定點
簡體字Asprey
有啲更新
又新加咗一啲酒店

第13集:(2021.01)中環Four Seasons (Harbour View Suite包$2000 dining credit , 早餐,下午茶 around $5,800)
第14集:(2021.01)中環The Murray
第15集:(2021.01)九龍站Ritz Carlton
第16集:(2021.02)金鐘Conrad
第17集:(2021.02)中環文華東方酒店
第18集:(2020.11)紅磡Kerry Hotel
第19集:(2021.01)灣仔Grand Hyatt
第20集:(2021.03)九龍站W Hotel
第21集:(2020.12)尖沙咀Hyatt Regency
第22集:(2020.12)灣仔Renaissance
第23集:(2020.10)旺角Cordis
第24集:(2021.03)尖沙咀半島酒店

數數下原來已經有咁多
酒店post見到你
希望大家去半島有驚喜啦
其實我反而冇乜期望
純粹真係去試一次
叫做打下卡算
本來2020要去5次日本
結果去得兩次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞