冇得去旅行特約:2020-202? 香港酒店staycation紀行

313 回覆
96 Like 26 Dislike
佢哋話upgrade咗俾我,不過我一直都唔知呢款係咩房
哇認真?
不過而家都未必會再有upgrade
又更新下先(紅字係預定呢兩個月內會去/再去)

香港第二高酒店 (2.1-2.6集)#33
香港最高酒店
會展上蓋平價酒店
石門公廁
尖沙咀海傍老牌酒店
旺角人氣五星鬧鬼酒店
旺角東上蓋酒店 (3集)#57
旺角西邊緣酒店
灣仔深紅酒店
九龍站人氣打卡酒店
牛頭角隱世低調被推薦酒店 (1.1-1.4集)#16
天后網紅酒店 (4.1-4.2集)#59
中環最老牌酒店
donki上蓋酒店 (5集)#70
西營盤前身係商廈嘅酒店
炮台山李超人酒店
紅磡碼頭酒店

新增名單1:
北角公廁
Ifc附屬酒店
紅棉道酒店
太古廣場鴨仔酒店

新增名單2:
名鑄
名鑄係佢樓下間酒店咋?
唔通北角公廁又真係去訓公廁咩⋯
第6.1集:石門公廁 - 冇圖簡評

講起呢間野,因為呢幾個月開始咗staycation 之旅加埋要儲晚數
就去咗呢間集團旗下最平嘅一間酒店

講開佢地理位置呢其實就有啲尷尬
黨鐵站行過去又要5至10分鐘
佢哋係有穿梭巴士嘅但係班次又好疏
淨係可以喺沙田坐入去
回程就可以去買九龍站同尖沙咀

但係因為呢間係最平嘅關係所以就好多人都會去佢嗰度追晚數
第6.2集:石門公廁 - 房間簡評

入正題
前後住咗三次
頭兩次都係住佢河景房
第三次就住咗佢哋studio suite

普通河景房

冇浴缸嘅

如果好天嘅話就正

最近一次就住咗佢哋嘅studio suite
格局真係正好多

有埋浴缸

嗰晚有埋日落睇

小弟你未住過城景嗰邊就唔敢講
不過都肯定個景一定麻麻
When
河景幾正
間房都唔差呀
好多間都有興趣睇 lm
southside 個景係幾好既
corner 房落地大玻璃俾日出哂醒都幾盞鬼
不過留意番玻璃唔係單面, 街出面會睇倒
做愛做的事果陣一定要落簾, 因為隔離就係商廈+架黨鐵真係會睇倒

早兩年未有武肺果陣去過兩次
對比而家佢根本冇減過價好似唔休做咁

附近夜晚冇咩野食係個敗筆, 去邊都要搭車出去
仲有佢個地板好似唔會拖地咁, 你唔著拖鞋踩落去會心諗好撚污糟
仲有大雨d 窗邊會漏水

真心2020年武肺期間佢唔值佢賣緊呢個價
呀仲有, 佢一定冇浴缸
而浴室地板係細格仔磚
如果你條女鐘意沖涼果陣順便跪低的話佢一定會屌鬼
樓主去咁多間staycation
有冇用過酒店提供啲毛巾/風筒?
平日夜晚冇嘢做,今要繼續努力update post
廁所play
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞