(Tinder行銷騙局)只有一星期的戀愛

895 回覆
2003 Like 154 Dislike
由得呢個Po沉啦

以下呢段野
係我想同陸天穎(獨角獸)講

沉淀左兩日
我已經放開左
雖然你利用同我做朋友呢個名義同埋假關心
約左我出黎sell課程
仲逼我聽果個男sales講左一個半鐘既廢話
我認我係純品左少少
我一開始真心以為
只要我願意坦白講哂我所有野同埋我身世
如果咁都仲肯同我繼續做朋友
咁我都唔應該對你有戒心
個Po既wts圖 其實只係好少既一部份
有好多係我唔想cap出黎
例如係講我單親家庭長大同埋經歷
仲有好多好多既語音
D人話咁樣算戀愛咩?
無錯 可能只係我單戀
對你有多左幻想
我前2日係彌敦道被你丟低我走左去
之後仲wts封鎖埋我
其實我真係有傷心到……
我本來心諗住
就算我唔報嗰個課程
你都會繼續同我做朋友
你走咗去嗰一刻我已經明白
返唔到轉頭
之後我就開咗呢個post
本來原意只不過係想提醒其他巴絲
唔好同我一樣咁傻
我喺post嗰陣時已經預咗俾人笑 毒撚
但係我一啲都唔介意
我最介意嘅係 啲人話我嫌你醜樣
其實我真係冇嫌棄過你醜樣
講到呢度
啲人可能又會話我人身攻擊你好無品之類
我只係想講既然當初 你冇嫌棄過我矮
都肯同我約出黎食飯
我係真心感動
雖然你係帶住其他動機唔係真心想約我
但無論點我都係想多謝你
至少你畀左我戀愛幻想 一段時間
呢個post 我知道對你嘅傷害好大
你比以前嘅同學起底 甚至係將你嗰啲私人相 放曬出嚟
我想同你講一聲對唔住
係我間接令到呢件事發生
亦都間接令你受傷
我可以原諒你呃我
但係你可唔可以原諒我對你既傷害?
唔理結果係點 我都唔想你再呃人
唔好再有下一個我
講一句好老土嘅說話
每一個被你欺騙嘅人 都係相信你嘅人
唔好再去傷害其他人
腳踏實地搵返份工
做返個好人
只要你願意改 我諗你以前嘅同學
同埋嗰啲畀你傷害過嘅朋友
都會願意原諒你
欺騙人係好辛苦嘅事
如果我講大話呃人 我自己心裏面亦都會內疚
你今年先至19歲
你想講幾多個大話 直到你老?
呢個社會充斥住 太多嘅不公義
可能好多人平時都會
講唔少大話去掩飾同吹噓自己
就正如果啲虛假嘅笑容
開心就會笑 但係笑唔一定代表開心
我好鍾意五月天嘅一首歌
個歌名叫《你不是真正的快樂》
唔好用大話同虛假既笑容去掩飾自己

https://youtu.be/hr8jWDyb1jg

希望你聽完之後會重新再黎過
做返個好人啦……
By Ar鴻
柒囉 點解
依個post好齊料
推到班係交友app專呃班毒撚呀愛情初哥嘅行銷臭雞仆街
麻煩大家幫我推到比獨角獸睇到為止……
我都遇過一個
本身諗住佢樣樣衰衰唔似Sales
點知咁就比佢反邏輯左
支持樓主都幾認同你講法
幫樓主輕輕一推
真心feel到你好毒見到人靚就鐘意人,然後自己投放感情,幻想對佢好,佢就鐘意你,你呢種好易俾人呃
認真唔係想hurt樓主,150男識唔到女仔架啦 接受現實要個樣衰、肥既就算啦,我170都自卑啦
一係叫雞,一係練下口才
只有一星期的戀愛 叉飯就叉飯啦 咪懶有型啦𡃁仔
人地有當你係男朋友咩
好心你啦 成世人淨係識幻想,比人呃到咁仲自我安慰
心態唔改 成世都比人呃
獨乜撚嘢角獸丫 你條女雞黎ga
ar 鴻 醒下啦
你究竟有無睇我篇文?
靚……? 你去睇#619
我都遇過依種騙局
又係扮好好傾然後呃你上去報課程
不過呃我呃係本身識嘅人
我果陣仲要幾中意佢
睇左 現實就係咁慘 你係條女 同自己朋友講識左個新男朋友 拖出去俾人睇得150 條女一定俾人笑到面黃 你要搵就搵個d識唔到男仔既肥妹
當然我唔係話條女因為咁就要呃人 傳銷不嬲都仆街 但呢d女根本無心同你傾計 傾兩句就feel到啦
我係講緊你話我見人靚鍾意人阿
我屌你
你睇左#619未姐
唉,樓主醒吓啦,仲對隻雞有希望
算啦,間公司洗晒佢地腦啦,佢地有個特點,係唔會認呃人,開口埋口朋友朋友,你一講曖昧野佢地都會保持距離,篤鳩爆佢美容仲話係朋友先介紹比你,課程就為你好乜乜柒柒

手法愈黎愈精,唔會夾你威迫你,係要你自己落搭佢地應該都搵到錢下,我見有d做左年幾仲做緊,

不過遇到呢d總好過早幾日個單,約到出去事主比人圍毆搶錢仲慘過你
無希望囉 但只係想佢改好D
咁你最後有無報到?
果單野我都有睇
好似搶左佢8萬幾蚊既野
點解美容約人出去會叫人到時幫手買零食比佢?

佢地有幾樣野sell,中醫美容課程,點解唔sell中醫,多數美容先,個佣金差好遠?

美容係咪真係好多人落搭? 例如呃到人買2萬會拆到幾錢佣?
(Tinder行銷騙局)只有一星期的戀愛
https://lih.kg/aGaKswV
#10 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

呢個回覆有講,但唔知係咪最update
呢啲傳銷狗做得狗遲早都俾人起底架啦,樓主仲同佢講sorry,唔洗對啲雞咁好架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞