[月經] iOS集中討論區 (165) HomePod mini斷哂貨

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
yes,我未㩒之前,晚晚跌10幾20%電,依家正常返啲個感覺
I have restarted my iPhone more than 10 times since I got it. Still the same.

啱啱係隔離post見到呢個
https://mrmad.com.tw/solve-iphone-12-power-consumption-is-particularly-serious
唔關事 apple承認左係iOS bug
導致耗電唔正常 我^部mini一時正常
一時一晚待機跌30%電
外國forum已經有好多人講緊
點做都無用 佢個耗電bug係隨機出現
只有等apple修復
11 pro都完全唔敢上14
https://www.macrumors.com/2020/12/09/apple-responds-to-whatsapp-app-store-privacy/

Developers are required to include this new privacy information when submitting new apps and app updates to the App Store as of December 8. It is unknown when exactly the privacy labels will begin appearing in the ‌App Store‌.

Facebook
呢頭又俾FTC搞隨時要賣走IG同WhatsApp
嗰頭又俾Apple一嘢收你個AD Tracking皮

Facebook今次你仲唔仆街
快啲賣走 ig 啦

好哋哋 一個photos social media

連notifications 都冇

鬼死咁多廣告

依家仲要整埋個shopping 制
搞乜死乜
fb 由朋友share 生活 變左專頁為主廣告為副
ig 又係睇相變左睇廣告

死淨既wts 又用黎賣資料
ig睇廣告多過睇人啲嘢
ig fb當初啱啱收購嗰時,市場係睇衰佢CNN仲話睇相app係廢,笑佢出高價收購
仲有偷聽
呢頭同女朋友口講完電動牙刷嗰頭就出ad
有冇師兄升咗14.3RC 後連iPhone 連咗AirPod pro 但播歌都係冇聲出?我一升咗就搞到咁,衣家要連番apple watch 播歌先有聲
真係好倒 12 Pro Max 一買翻嚟勁核 但係而家勁倒水
點為之唔倒
成日無用過尿袋都仲有接近一半電喎
14.2已經係咁
一個好消息 一個壞消息

下個禮拜一有新iOS

都係差唔多
勁核係點核法
應該最核都係11 pro max?
11點出門口
來回搭車total 2粒鐘keep 住上連登 ig FB
返到學校都會用嚟搵下資料 睇吓YouTube
因為啱啱買嘅關係 所以都會特登用多啲 同埋影下相 拍下片咁
最後12點翻到屋企都仲有50-60%

但係而家我少用咗部機 冇特登用佢 返到屋企都係得翻40-50%
所以我諗應該少咗15%左右 希望14.3可以正常翻
但係而家究竟點偷到
iOS14有得睇用mic
都係 不過12 Pro Max 都係少半個鐘到
但係如果係run 勁嘢嘅話 12 Pro Max係同11 Pro Max 一樣
因為A14 efficient 好多
我都咁話,iOS14根本冇可能偷用到mic
可能係認wifi/GPS,大家連同一個wifi就當係同一條友嘅唔同裝置

因為我連公司機都會出現personalised嘅廣告,冇login自己acc,唯一共通點只有同一個wifi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞