[長文慎入] 籃球教練 翁xx 希望有更多人同我一齊企出來指證呢個禽獸

870 回覆
1828 Like 109 Dislike
相信翁xx 係球壇應該都出晒名,會打學生同爆粗鬧學生,無論係男定女,中學生定大學生,相信都有呢個情況,兜巴車人可以話係家常便飯。
例如:漢x中學、桂x山中學、香x大學。我諗呢d學校既球員,大把人都俾佢打過同辱罵過嫁啦,校方都一定有老師知道呢個問題既存在,但可能因為佢係球壇既地位高/係校方既職位高/d老師覺得打人呢套work,所以由以前都依家都會默許佢呢種行為。

翁xx曾經做過教練既英x女學校,就係因為佢對學生既行為而炒左佢,但可能詳細既原因同內幕冇咩人知,校方亦都冇搞大件事,所以依家都咁多學校搵佢教波。

咁除咗打之外,向女球員抽水亦都唔係新鮮既事,一直都有人傳架啦,但就係冇人踢爆佢呢種禽獸既行為。因為好多人都會覺得自己講完冇人信,亦都冇證據去證明佢有做過,所以覺得起唔到咩作用。其實我都知唔會有證據,唔會有料可以告到佢/報警拉佢,打呢篇野到最尾可能乜用都冇,亦都未必會影響到佢,但我都好想揭發佢曾經對女球員做過既行為俾所有人知,最好所有佢教既學校都知,唔好再俾佢教到女仔!!亦都希望有更多受害人可以企出黎指證/揭發佢。

我同其他受害者 分別曾經係漢x中學 桂x山中學 同香x大學既女學生,翁xx分別對女球員試過:
借d椅搭人膊頭、
用力將人攬埋佢到(膊頭/腰都試過)、
同埋練波嘅時候因為球員要著波衫,而波衫個窿都幾大,翁xx會成日,無論係其他球員面前/單獨既時候,去督/搣 女球員背部既副乳、
掂女球員胸側邊既位置,多數會藉由射波既動作唔正確,係指導女球員既過程中去觸碰其胸部既側面/下方,甚至有球員曾經被摸正胸部、
言語上既性騷擾(你個蘿友係點、你對腳係點、你條腰係點、你身型係點 等等...)

雖然有時大家都有好刻意咁彈開同行開d,同埋有女球員講過話唔好咁樣,但係佢會覺得係開玩笑,之後都會繼續咁做。而且佢好清楚每個球員既性格,大多數既抽水對象都係一啲比較‘內斂’ 唔識即刻企硬/反抗既人,大多都會收埋唔敢同其他人講,直到大家開始討論呢個問題,先至知原來有咁多受害者。而且有時會叫個別球員去第二邊半場作‘單獨指導’,然後就趁其他人冇為意既時候做出一啲抽水既行為。

有球員既情況係比上述既情況更嚴重、更過分。佢地依家未必肯企出黎發聲但我希望佢地睇到呢篇野之後 都可以鼓起勇氣出黎指證佢/揭發佢。希望佢地可以明白翁xx對球員帶黎既影響究竟有幾深,亦都要明白如果一直唔揭發呢啲事,只會有更多更多既受害者。即使佢依家地位好高,有家庭,有事業,但都唔代表佢唔需要為自己做過既行為而負責任。

雖然實有人會話點解依家先講出黎、點解當事唔反抗、點解乜乜乜個啲。但唔該咁多位,將心比心,屈佢有咩用呢,會出名啲?會搏到啲咩?知唔知佢每一個行為/言語,其實都對每一位球員既影響好大,有啲人會因為佢而驚左練波,有啲人甚至因為佢而選擇唔再打波。

所以我先更加想透過揭發佢呢啲行為,令更多人知道佢做過既野,引起各界既關注、更多受害人既共鳴、甚至令每間學校都可以重新審視應唔應該俾翁xx繼續做女子籃球隊既教練。
剩係覺得佢講波好垃圾
又多個教練搞女
佢好似無牌嫁喎
Lm
Lm
之前打對面成日見佢癲狗咁屌人
精神面貌?
點解佢講波可以忍到唔講粗口
勒邦傳比占士
冇比佢教過,但做對隊個陣見到,佢真係會兜巴車落球員個睇到,無論男定女中學定大學生。都係照車
翁狗 不了
呢啲仆街應該要等天收!
唔止做教練衰呀,做佢嗰個SBC球會啲員工,啲人工得個雞碎咁多,佢攞九成攞一成出嚟派餅,仲要唔鳩想出糧,話你你去跟佢學嘢。
正宗冚家產
翁狗
佢地精神臉貌會唔會攪到好差?
條垃圾出哂同架
又一人渣教練 有老婆仔女就收斂下啦
唔知佢係咪咁
淨係知 佢個愛將係濕鳩曱甴

(突發)甲一玩具界 香港隊代表 稱手足為曱甴!打波勁 忠誠勇 (2)
https://lih.kg/2038786
翁xx 個心臟都幾大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞