[11月23號]美國大選新聞總匯

309 回覆
146 Like 7 Dislike
你pin呢段
侵嘅影響力根本覆蓋全球. 佢何止令到FOX收視下跌. 仲帶起埋SNS嘅遷徒潮. CNN賣盤. 琴晚同個澳洲鬼婆吹水. 佢話CNN批鬥得太過份佢睇左十年都忍唔住cut cable TV
CNN同埋WSJ都分別有報導屌過Parler話資金可疑呀話對民主有威脅呀. 就向大選嗰個禮拜嘅報導嚟. 証明Twitter/FB係經歷緊肚瀉式unreg.
Even日本人係無左Twitter生存唔到. 日本都開始有youtuber話要反思係咪繼續沈迷Twitter. 接受呢班仆街嘅言論監控.
侵何止係政治明星. 佢地表最強KOL嚟架....
We the people 完美KO 黑白相
黑白相其實真係好令人不安.
有人話係暗號. Black=B=Plan B Maybe係銷毀証據咁解.
真係唔知會發展成點.
pinned
巴打諗唔諗到點解之前Dem班友換哂做黑白相?
應該係佢嘅image實在太勁
基本上全球嘅人好多都已經受夠左political right同埋一班齋吹水唔做嘢嘅政客
Trump嘅出現令佢哋都好surprise
都好想如果自己個國家領導係咁樣嘅人
(即使佢把口真係......)
不過佢應該原先都係諗住搞掂自己國家,我哋呢堆人係中左餘波/流彈
啱啱答左

有人話係暗號. Black=B=Plan B 可能係銷毀証據咁解.
真係唔知會發展成點.
終於等到你出post消息多撚到
大陸最想侵死 佢可以一箭雙雕
痴線日本人有留意下時事嘅根本迷侵迷到癲.
傳媒強行話拜登當選嗰日. 日推有四十八萬個關於拜登嘅Twitter全部都向度屌佢老母. 日推點嘗試pin拜登啲正面新聞都好. 根本一啲都無用. 仲搞到啲日本人好嬲咁叫所有MSM執笠
佢地除左叫Trump個名之外 仲幫佢改花名
トラちゃん(小Trump)、トランプ兄貴(大佬侵)
我向日本住左年幾都未見過佢地咁關心時事. 仲要佢地自動代入埋中二病模式. 好希望侵可以打贏拜登. 覺得呢場係正邪之戰
証明唔係媒體行動
之前有諗過會唔會係民主最黑暗一天然後佢地煽動啲DEM支持者行出嚟. 但靜左咁多日擺明唔係. 所以更加傾向係暗號. 畢竟Sidney提過嘅關鍵人物全部都有轉黑白. 例如奧巴馬兩公婆. 索羅斯. 希拉里
而家日日都向度追劇咁
Thank you bro
唔該哂巴打,追蹤埋你先
可能最遲係下個禮拜尾已經知選舉結果
或者係媒體特登唔報等佢地計劃低調進行
其實有陣時我覺得係有少少關周庭事
原先日本人係極度唔關心政治
但係周庭嘅出現令到佢哋開始留意到政治呢樣嘢
(認真地講本身周庭喺日本人心中嘅image真係唔錯)
從而trigger 到佢哋都關心埋美國大選

同埋Donald Trump對日本係唔係都好好想問問
唔係有排打官司咩?
所以呢個就係當時點解日本首相要收返佢個恭賀就係咁解
啱. 而且呢班友有堆人唔係明面上有關係嘅人嚟. 係唔多啦更. 講堅DEM嗰邊都真係已經做得好揚.
而媒體嘅傳播度其實去到某個樽頸位就推唔上去. 用報酬遞減定律嚟睇,左媒點努力寫日日寫不斷寫,佢去到一個位置都只能箍住原本信嘅人繼續信而唔信嘅人早就走哂佬,佢好難再說服更多人今次選舉無舞弊。
傳媒可以再施加嘅壓力好有限,而社交媒體嘅限制又令到越嚟越多人不滿,不論選舉結果如何,起碼一眾媒體已淪為笑柄,已無法逆轉。
多謝樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞