[11月23號]美國大選新聞總匯

309 回覆
146 Like 7 Dislike
係咪仲有排搞
Nice work 巴打
唔推唔係人
拖到登登有事
高質文
最快都下年年頭啦
唔洗諗
而家睇返Dominion嘅發言人身份以前係Jeb Bush羅姆尼呢堆GOP邊緣化老鬼嘅馬仔,成件事就幾make sense.
羅姆尼向2012年畀Obama偷票. 話唔定成件事係夾埋. 因為Sidney話過呢件事係跨黨派都有做
其實計返 去到Clinton之後嘅兩黨輪替已經開始模糊. 更多係四四六六拆掂佢嘅圍威喂關係. Bush family同Clinton嘅私交其實一直唔錯. 而羅姆尼係好憎Trump. 由一六年狙擊佢到而家. George Bush都向總統聲明上面買兩邊. 但成班GOP人都係得佢由頭到尾落井下石. 呢班GOP被邊緣化嘅老鬼想重新拎返話語權同DEM人夾做呢單嘢. 我一啲都唔surprise
推,其實大家都觀望中同等最高法院判決,不過五毛同傻膠一有位就衝出嚟柒
2. 我自己覺得Trump 呢次反而唔志在gop 名聲, 佢要既係連根拔起,之前睇過post trump 出過行政命令關於外國干預大選法,trump 係一早部署好 (打飛機諗法)

至於server 單野,完全認同,基本上多方證明server 係有料到,突登多次提出來係想引蛇出洞,e.g 搬server / 有關文件
Ps 大選當日 trump 係情報中心直播 , 之後宣布勝選 big win , 同埋當日個tweet 已經講左會打公司
都啱. 尤其GOP而家成個黨嘅定位. 以侵一人之力顛覆左.
廿年前根本唔會覺得GOP係代表工人階級而係代表軍火石油商
其實Dominion聽証會走佬同埋搬清加拿大office呢兩下係好柒. 啲員工又要刪Linkedin 刪唔徹. 更加擺明身有屎. 未入法庭大家都覺得佢地肯定出左cheat
佢地一直講server. 用唔同渠道放風. 我甚至有諗過佢地唔係拎走左個server. 而係Trump team換走左個server. 去令Dominon覺得佢地係吹水. 因為佢地向個back end check返無問題.
當然一切都仍然FF. 要再等下回分曉
係. 用埋精神病人真係好拿cheap.
所以基本上今次大選,近乎所有GOP嘅黨員已經都企係Trump個邊
之前可能都仲有可能接近九成,今次件事之後至少都會有九成五以上GOP黨員
(Fox News 嘅流量下跌已經係一個極具指標性嘅例子)
而當中亦吸納到唔少中立及淺藍選民
(即係已above 7000萬)

而下一任美國總統候選人,如果得到呢一班人嘅支持,基本上要係有Trump的光環照一照(當然Trump應該唔會做到好出面),先可以得到咁多支持

所以其實表面上Trump好似好掙扎
但實際上無論現時定係將來
成個局面已經係對Trump有利
唔出奇
(利申:唔熟電腦)
其實基本上只要喺Server嗰度做一個嘅監控
或者甚至已經可以直接攞到佢裏面啲數據
就已經係有大量嘅證據
而佢搬走嘅動作只不過係做比全世界睇
內容佢一早已經有晒
所以即使個server已經被物理性破壞,Trump team 都可以修復到
Push
當然可以啦. 開po就係用嚟討論架嘛
唔知點收科了
如果真係. 侵咁淡定打golf真係因為胸有成竹
我估計係Dominion單野應該一定有人坐監
到時左媒一定話係政治清算,新獨裁者e.g.
所以而家折出來用we the people名義來打
對沖返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞