[11月23號]美國大選新聞總匯

309 回覆
146 Like 7 Dislike
其實我開始好難define咩叫far-right. 佢地根本啲labelling係亂嚟嘅痴撚線 成班好似信邪教咁
唐僧不能沒有悟空
佢地已經做曬Fat left &fat right角色
Push
我一直都唔明ban illegal immigration同racist有咩關係. 同埋American first又話佢白人至上主義. 痴撚線. 咁即係佢地assume American= White啦. 佢地先係Racist 囉好唔好.
60-70年代嗰堆hippies咪全部做哂班後生仔女嘅professor 佢地真係信個世界係咁先好 問題係美國都有好多人自己都搞唔掂. Trump只係保護返美國人 就唔符合佢地心入面嘅理想道德標準 就要鬥死佢 有病
成班學院派成世人都未離開過學校 就信書嘅理想國 仲去荼毒學生
佢地真係左到唔敢睇
而最反智嘅係 佢地講大愛 所以容忍唔到人唔夠大愛 就將呢堆人迫到埋牆 我叫佢地大愛法西斯
益到嘅得堆大企 但啲企業變成寡頭壟斷其實會令個社會好唔穩定 日本發動二戰起因都同啲大企有關架 戰後美國咪幫佢地拆開哂啲大企 避免又嚟多鑊囉
因為侵係真愛國份子
愛唔愛國唔知 但佢令世人睇清楚何謂善惡
拎住道德光環恃愛行凶其實係最撚無恥 好似啲素撚貼哂啲動物被殘殺嘅相向超市啲肉上面 又話食肉係殺動物凶手 做到咁極端
大佬呀 真正大愛係和而不同 而唔係override人地意志趕盡殺絕呀 當佢地覺得自己嗰套思想先係正確要人一定跟自己嗰套 已經係一種由上而下嘅階級觀念啦 佢地嗰種覺得自己好elite嘅思想 又何嘗唔係歧視呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞