[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (66) - 1 II | 5 II | 白卡勿入

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
屌更新唔到..嬲
綠1ii
屌啱啱睇返sony收返個更新
我講話呢個問題喺online forum都有人report過,有其他users 都遇到,唔係局限於我嘅exceptional case, 應該係os或者其他問題引起嘅bug
之後同佢講可唔可以report個bug去tech team或者相關software engineer, 佢就話無需要
咁你試下去sony community(ap/us都得) report
cap埋圖
一星期內會覆
https://www.reddit.com/r/SonyXperia/comments/jx5tbu/new_update_just_landed_5ii/

啱啱搵到呢個post
入面有人講話netflix問題
唔知佢哋有無report過畀sony聽
靠自己啦
暫時sony community係幾可靠

冇問題喎
你ac係咪多過4人用
z我都係,綠1 II
佢5ii
我都有咁既問題
罪大索性收返埋個更新唔俾12+256更新
放全新Sony Wf1000xm3
有保養
有無人有興趣?
5 ii 有少少bug,開左double tap to wake screen的話。用指紋開機會有delay
有裸到機去試?
仲以為得我先係咁
要成日RESTART 部電話先至睇到NETFLIX, 但到第2日又會再睇唔到, 又要重新開機
所以已經放棄左唔撚喺電話睇NETFLIX 了
都唔撚知係NETFLIX 定係SONY 有問題
又招喚到苦主

report咗先,起碼要佢哋知唔係個別問題
應該好多人有呢個問題,我攞咗機,用咗一星期就遇到呢問題,嗰時都以為我問題
可能綠版有少少嘢唔到夾唔返普通版firmware
紫色狗衝首發用家心理即刻平衡晒
一樣去到1/3 44%就無法安裝,12+256 version
12gb ram港版有問題
上面啲苦主收到sony mobile回覆未?
罪大索性收返埋個更新唔俾12+256更新
可能綠版有少少嘢唔夾唔返普通版firmware
紫色狗衝首發用家心理即刻平衡晒

你有冇用mon貼
有呀
係咪喺FB PM SONY HK MOBILE? 定係喺PLAY STORE REPORT NETFLIX?
我用緊果塊係先達d cheap雞野

唔知關唔關事

我又唔敢唔用mon貼用一排睇下有冇事
認該唔關貼事 之前衛訊張膠貼 有時都會咁
好似次次新機個Netflix都有d問題咁,對上用1一出就買,開頭都係要成日restart先正常,好似更新左好多次先fix到...依家用5ii又...好心啦...
同埋點解成日調到Netflix畫面咁黑,有時睇d劇根本黑到睇唔到(例如前排鬼屋套劇)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞