[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (66) - 1 II | 5 II | 白卡勿入

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
反智到仆街 因為呢個原因搞到我唔想換機
上年啲xperia機咪將power掣同指紋鍵分開,但又畀索粉鬧
xz1同以前咁會比蟻咬?
慣咗環境顯示就會慣埋眼快過手
都係習慣問題 小事
但可以用double tap+ alway on display set智慧型啟動
又或者 double tap + set「螢幕關閉時避免意外操作」都可以做到你個習慣 但後者嘅相機鍵可能放係褲袋都會自動入咗相機app
home key果邊又真係成日都好熱 冇update過都係咁
果個位置到底有咩parts可以整到咁
港版5ii有更新
At強國野黎

免費嘢算數
啱啱一開又係load完出5.7

not work
唉都唔知係sony問題定netflix唔鍾意sony
sony搭咩都冇問題唯獨netflix問題多多
真係唔知想點
最衰無disney+ acc
唔係嘅話都想試埋
只能說google play同prime video都冇問題
prime我都無acc無得試
屌sony 個online store 收咗皮
佢今日black friday 快閃
得一日優惠
但個網死足一日做乜鳩
sony 已死。 異教徒們回頭是岸。
Sony個music app會加埋WhatsApp audio,shuffle嗰陣會無啦啦播錄音

想問吓有冇得hide咗WhatsApp audio?[sosad
.nomedia加係Whatsapp audio個資料夾度記試試
16G 都隨時lag
入咗,都係冇用
有無人覺得5ii個指紋DETECT有D問題
我返工手機放檯面KEYBOARD隔離
成日想UNLOCK果時都會話我TOO MANY ATTEMPTS
同埋我用緊DEVIL CASE 個POWER制位係凹落去
應該唔係咁易HI到

然後有時放褲袋又係
我係SET中指UNLOCK
拎出黎果時我會刻意避開
但拎到出黎好多時UNLOCK左

第二個多數個樣係岩岩UNLOCK 我當真係自己記錯
但第一個情況幾常發生 而我好肯定無掂過佢
清埋music player個資料,restart部機等佢舊鏡像檔案 睇過
*舊鏡像檔清除晒記錄
得咗,唔該巴打
ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞