[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (66) - 1 II | 5 II | 白卡勿入

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
記錯咗
From Sony some fb fans group

全球行動處理器高通 (Qualcomm) 將在12/1~12/2於美國夏威夷舉行高通驍龍技術大會。各廠商代表也將出席。其中受邀演講
【小米:雷軍】 ;
【一加手機:Kyle Kiang】 ;
【 SONY:岸田光哉 Mitsuya Kishida】
無疑將發布 近年來提升幅度最大一款的S875
預計採用ARM訂製 1+3+4 Cortex X1超大核 +Cortex A78大核+Cortex A55 的組合架構。
競爭對手 Exynos 2100 也是同樣的設計(外傳核心頻率略高S875)
關注重點:
★SONY第一次?受邀高通演講?
★另外S875 SONY 有機會擺脫 年中 發售新機? 外傳這次S875將很快交付給各廠商。
★高通自己下海做手機聯手ASUS?
★SONY有沒有辦法循Nokia模式得到 Google、高通的厚愛?
PS.Google、高通共 2.3 億美元的融資Nokia
=====
12/1號 SONY株式会社 正式改名為Sony Group索尼集團
人事異動: Toru Katsumoto 將任命 Sony Group索尼集團 -首席RD技術官
好期待
你username
最後都係選擇左5ii
第一眼睇都覺得細 拎部xzp拍埋去真係覺得好似好細
但渣落又幾好
首先白卡扣一分

其次唔好以為我認唔出,成部根本就係Z黎
係Z5P
SONY送D野戴哂頭盔寫數量有限送完即止
係咪真係派完就冇
起碼我今日落鋪幫frd問有咩送嗰陣佢哋都係話重有耳機送
真係認唔出
而家係咪冇哂compact
出年再返來呢到問
XPERIA 5 II咪compact囉,仲唔夠細?
掛住xz2 compact
有冇人知有咩第三方影相/拍片app係可以喺5ii度拍到4K60FPS既片?

而家只係得CinemaPro拍到4K60FPS。
我試過用Open Camera或SnapCameraHDR-Pro兩個app就算係set左60FPS但save完條片都係得30FPS。

老婆嫌CinemaPro個UI太麻煩同唔識好似一般拍片app自動調節光暗。
用番普通相機app拍4k30唔得?
拍30FPS冇問題。
但冇60FPS個option。
呢個係sony on9既地方
會覺得細呀, 但整體幾好,
不過唔會用黎打機, 睇到個眼朦.
我老婆都要換機。佢部Sony XZ開始死電。
佢都鍾意Sony Xperia 5既design同手感。
但而家拍片有咁多限制可能都係叫佢買三叔算。
好想買返部二手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞