[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (66) - 1 II | 5 II | 白卡勿入

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
唔知係咪個mon貼問題觸控好似怪怪地

有時要㩒多兩下先至有反應某啲位

但用個test app試就冇問題
我張咭係個臺既專門店用佢地部機幫我cut出嚟

Notes app 打數字會自動偵測做電話號碼加橫線係咪永世都改唔到
Google Keep問題Sony幫你唔到
用過幾款notes app都係咁
咁咪即係android設計到咁
我覺得係個系統有時唔回應

ROM 問題

我都有時唔係太順
其實遊戲增強器好多功能都好啱放係系統功能
HS、連續Cap圖、螢幕錄影
Sony可唔可以唔好咁守舊
原生螢幕錄影其實都幾重要,明明以前an5.0時代一撳power button就好似cap圖咁可以有得錄
同你一樣
禁左條片就係咁Load,明明已經download左仲load乜
其實netflix真係多多問題 尤其係Sony機到
冇問題嘅amazon prime又少片 disney+又未出
原來有同路人我十月嗰時已經講呢個問題
report去sony佢話唔係常見情況

認真你哋都去report先,sony啲垃圾cs乜鳩都唔想理
netflix嗰到又只係話,經常性出現就搵返你電話間廠,呢個係佢哋嘅問題
兩邊啲cs都戇撚鳩

sony嗰到我叫個cs report去technical team同佢哋講有呢個bug, 佢就淨係話無咁嘅需要
搵美國/日本cs
唔好搵香港
已經搵過老美cs
日本我就真係無能為力
老美cs就係叫我搵返香港cs
然後話無需要將個問題report上去
用醒少少方法問啦
做咩話自己係香港人
佢問我部機邊到買,我咪答佢香港買
無話自己係香港人,同埋佢話美國應該未有呢部機
傻仔
即係sony見你唔係鬼佬就撚鳩你?
又唔係嘅
你用啲技巧同佢講係global problem囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞