有無人講下加拿大個邊搵工情況

480 回覆
41 Like 28 Dislike
即係香港收租要俾加拿大稅
超市一般都係香港咁出入都冇人打招呼
costco可能會但平時唔會去所以冇乜印象
普通人去加拿大
勁人去uk
最top一定係uk london好d
請問你有乜嘢學歷, 令人哋會肯請你?
唔同生活指數
Costco 有人check 會員卡
見啲連登仔吹風就知
canada人工有幾高
睇過
有錢住邊都舒服
根據加拿大統計局資料顯示,2018年當地全年入息中位數為加幣$61,400(約港幣$351,270.36),平均每個月為加幣$5,116.67(約港幣$29,273.19),而香港2018年5至6月入息中位數為港幣$17,500,可見加拿大收入比香港高67.28%

汁:
https://www.ctgoodjobs.hk/news/%E5%8A%A0%E6%8B%BF%E5%A4%A7%E7%A7%BB%E6%B0%91-%E5%8A%A0%E6%8B%BF%E5%A4%A7%E6%94%B6%E5%85%A5%E9%AB%98%E9%A6%99%E6%B8%AF%E8%BF%917%E6%88%90%E3%80%80%E5%BE%9E%E4%BA%8B%E5%91%A210%E5%80%8B%E8%81%B7%E6%A5%AD%E8%B3%BA%E6%9C%80%E5%A4%9A/952721920
而家係

樓上講IT
唔好睇少北美layoff情況
未計當地都有人才supply

當然你好彩 去邊都一樣
check 會員卡未必會say hello
有時真係fing下隻手叫你入就算
我都講藍領

IT 西岸唔清楚,東就ok嘅
暫時啲錢都仲係流去tech business度
梗係, 邊會有人say hello. 至少我未見過, 唔排除我見識少.
等我講清楚先, 宜家好難搵工. 唔好諗住一過到嚟好快有工做
腥廣
好想知加拿大會唔會有進一步嘅消息
真係有興趣加拿大
澳洲都可以
講真走投無路先至要去英國
點解咁講?
又話IT好熱門?
要同印度人同支那人爭
冬天送到外賣咩
點解唔得
讀完書想過去做電影cg 動畫
有無人識路可以引導下小弟
單車喎?唔係渣車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞