有無人講下加拿大個邊搵工情況

480 回覆
41 Like 28 Dislike
而家好多店都就快汁。
做amazon 一定請人
真, Amazon 好似長期請人做warehouse.
當6算 都有大概17000港紙一個月, 除稅後剩幾多?
咁樣人工生唔生活到?
仲要只係返22個鐘一星期,當五日計都係一日返4.4個鐘,好似幾爽咁

最後點解quit?
係人工好低定點?
安省最低工資係$14
amazon 出$15.50 - 18.00
14.25 Ontario
Each province is different
除時仲搵多過喺香港
加拿大好難話生存唔到,但又好難發達,有錢都俾政府共曬,老實講我唔buy 咁左,但點都好過留香港
想發達就留o係香港啦
啱,或者支加玻
好詳細 唔該曬
跟車都係返五日真係好爽
想請教多少少
如果想早少少買定樓去邊個區好d?
同埋如果文職工難唔難搵?例如就咁做個admin咁
另外我見其實好多工大概除稅前都係兩萬港紙咁上下一個月,係咪溫哥華搵到三萬既工其實無乜?
同calgary差唔多
Why stay away from there?
係咪有咩唔好?
溫哥華東區: hobo, 吸毒人仕, 治安唔係咁好

Surrey: 間唔中就有開槍新聞, 通常係幫派尋仇, 印象中有打錯人

利申: 我唔係住呢兩個地方, 冇親身證實
2021?? After Jan1??
fg無可能5萬
除非淨係計入big tech同醫生
又嚟李嘉誠同我平均身家問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞