有無人講下加拿大個邊搵工情況

480 回覆
41 Like 28 Dislike
如果住vancouver

真係最好有D $$$
真, 80, 90年代好多香港人頂唔順加拿大嘅生活, 回流番香港
澳洲英國first choice加拿大一定擺最後
本身加拿大班友自己都想過美國r撈
本地經濟唔掂
制度太on9. 係咁
加拿大唔係俾想賺大錢既人去
稅貴係因為醫療好福利好,基本上做份普通工都可以有車有樓住得好
同係香港搵錢既心態好唔同
留名去耕田
悠閒生活無壓力工作啱我
一堆又話英國都係嚴人工低移去CANDA
依家又話CANDA又去UK
加拿大有乜靚雞叫?
但要注意呢個稅率apply to 全球收入
???
"或者做超市幫啲購物籃手推車消毒"

加拿大似唔似美國D supermarket 有人會企係門口 say hello (雖然我見到果D都好老)
打劫啲高收入嘅人嚟保貼低收入人士啫
你大陸仔正常呀
more‘就grad 想去
點會 求其去 turbo tax 督一督都知啦
正確
edmonton,Winnipeg,Ottawa,London,Hamilton
,Windsor,Victoria,Quebec City税率低
你想做咩工?
去做持牌加拿大移民顧問有冇得諗
Antifa 同BLM 果D 真係唔計
見到手足係侵遊行叫free Hong Kong

咩種族歧視完全不攻自破
而且大家係香港同世界接觸大量英美白人
大多數跟返傳統係friendly
I live in Vancouver. Vancouver is a very expensive city to live in. The wages and the living cost are disproportional. Unless you are bringing a lot cash, you need about 50k cad a year to be sustainable. (err.. 50k is probably just bare mininum)

But Vancoucer has the nicest climate in Canada.

Also the highest housing cost too.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞