歐盟裏面你會揀邊個國家移民?

1001 回覆
84 Like 14 Dislike
波蘭得唔得
消費應該唔高
又多靚女
係 入德國 西班牙 荷蘭 奧地利 立陶宛 等國籍之前 唔單止特衰 任何非歐盟國籍(包括英國,美國,加拿大)都唔可以繼續持有,必須一併放棄,出示退籍證書方可入籍。我就知道有美國人 不想退美籍 一直在德國拿永住 就是不入德籍。
有得揀真係加> 美> 英 > 西/葡 > 其他西歐

法國,意大利都唔錯呀,南部鄉下d地方
不過認同樓上講荷蘭正
意大利 法國 西班牙

我係一定唔撚會去
要揀可能會揀芬蘭
瑞典
其實咁講,如果你係外國人黎歐盟/全世界洗錢同時又講返佢哋母語的話。佢哋開心過高潮

不過如果你係諗住落地生根/搶飯碗的話。就算你生活幾似本地人都冇機會融入。好多無形嘅牆壁頂住

香港其實係好多元化包容同世俗化嘅地方,所以令香港人出去全世界可能會同其他地方有期望落差
加埋葡萄牙
如果德國唔肯講英文
咁呢d南歐國家 係唔識講英文
去旅行食野係幾好既
物價係好撚低,去到覺得自己發咗達咁
但真係好窮同治安麻麻,啲人算簡單但一街都係乞衣
荷蘭同瑞典
不過歐洲移民的確比較難融入
唔識當地語言淨講英文 始終當你外地人
西歐係。但個人覺得東北歐地區冇咁國際化,亞洲面孔係當地比較少,反而本地人見到你會好好奇同友善。例如烏克蘭,摩洛哥,芬蘭果堆。唔敢講完全冇歧視,但友善好多係一定
最緊要要做嘢夠效率夠快,啱晒香港人
屌,成個歐洲為一一個冇試過 road rage 嘅地方就係荷蘭
FF下咁講,如果真係去我應該唔會選Oslo呢D main city
前蘇聯地區都好好
北歐唔清楚 人影都無隻
我都好想移民但覺得唔會搵到好工做
小賭2怡
大賭送錢比鄭子誠
學緊德文 好難
荷蘭政府做野一樣鳩流流加慢到pk
每次去搞文件都要自己睇曬d law & process
Aachen LM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞