歐盟裏面你會揀邊個國家移民?

1001 回覆
84 Like 14 Dislike
喺芬蘭留過一段時間 真係求其一個路人都好靚仔 全部金髮藍眼
兩個語言咁相似點聽唔明都實幫到啲嘅 就算真係完全唔識有心嘅話body language都可以搭救下啊
根本就係個心態唔L想幫你
啲德國人就係喺邊境火車大站都唔肯講下英文 用德文問可唔可以講英文 一句Kein Englisch叫你過主

其實好多法國人好純品
脫歐師
agger 基本上全歐洲都已經去玩過一輪 相比而言 Rotterdam天氣 居民 環境 物價真係無得輸 退休有得揀一定去果到
Btw 芬蘭都可以
你就好
我識法文好想移去法國
得本澳洲passport
連西葡人(大量當地人朋友講)都比法國人歧視
黃種人似難融入
唔會啦
倫敦以外嘅英國
物價一定低過愛爾蘭
不過有架車嘅話去北愛買平貨都好方便

樓價係租樓稍貴啫 買樓唔貴
一定唔係好多 有係有嘅但好少 出街絕大部份都係白人 瑞典丹麥叫多啲中東人 芬蘭就真係超「白」真係照鏡先見到亞洲人唔係講笑 所以果陣都有啲唔慣 心諗我已經喺首都嘅市中心 啲人都眼望望...
呢樣真 啲物價cls...
好睇地區
我住咗咁多年,冇試過比人西面。就算係去鄉下地方都好nice,你唔識講唔緊要,最重要係你show到你有嘗試。
勁多人揀瑞士俾人屌
瑞士唔係歐盟 但歐盟護照可以去住 睇下樓主想問乜啦

我覺得睇下你喺人生邊個階段
同埋本身有冇eu passport

荷蘭教育好 又比較國際化 英文比較行得通
我覺得適合諗住返工同結婚生仔嘅年青人
升學移民都唔貴 好易做到

如果係已上岸 或者半上岸嘅話
葡萄牙係個唔錯嘅選擇
幾百萬投資移民 就咁買層樓就得
但本地教育差 打算生仔要讀國際學校

冇EU passport又冇乜錢 只有青春嘅話 可以考慮喺挪威小島住7年 但唔係eu

好有錢又已經有eu passport嘅話瑞士都好好
因為瑞士太難入籍喇
唔知有咩途徑

中歐東歐去玩就好 要定居嘅話欠穩定性
而且語言比較難學
好似好少人提比利時,
物價歐洲嚟講唔算平,
但係都可以接受, 唔似哥本哈根嗰啲咁貴,
啲人好有善, 之前住布魯塞爾法文區, 雖然淨係識幾句法文, 啲人好多都識講英文, 唔識都好盡力講幾句同你溝通;
今年武肺爆得最嚴重嘅時候出街搭地鐵未試過比人歧視, 不過聽講有啲荷語區嘅人就比較排斥外來人;
要搵亞洲食品超市好容易
香港人如果期望可以過返同香港差不多嘅生活模式同習慣歐洲無一個國家會慣
無一個國家可以同香港比添

一落樓買乜都有 半夜肚餓可以落7仔買嘢食又唔驚危險

就算英國都唔得
接唔接受到成日都好快天黑
冇錯

金髮藍眼輪廓勁靚, 又唔會肥
人生勝利國
有冇人有諗過斯瓦爾巴群島
唔知計唔計歐盟啦,但應該簽證都唔使就去到
上網搵到芬蘭路人圖片

cls 我想去芬蘭生仔
唔計咩齋係計想移嘅
係荷蘭
唔係歐盟 但係有青春嘅話 都諗得過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞