歐盟裏面你會揀邊個國家移民?

1001 回覆
84 Like 14 Dislike
經zoekjaar好似唔冼
丹麥正到爆,一年返1392鐘,一個星期返35,係居民就有退休金住四十年就Full,少過就少啲,荷蘭同丹麥退休保障算係世界最好頭幾位
如果德國嘅deg/ master拎去英國有冇用 ?
香港人點樣移民法國?
法國易唔易搵工?
法國係咪好多靚女?
我覺得喺Berlin 你唔會知條友係歧視你定係真係痴線佬
好多㗎喎
都係go back to China Chinese pig 拉細對眼唱歌等等啦
唔係要識德文先免費咩
我荷蘭pg 😅答唔到
不過英國除左G5 其他degree都無乜用咁
唔係。絕大多數都免費,同授課語言無關。想睇詳細資料可以去daad網站。
好多途徑:讀書/語言班,做野,結婚,WH, etc
搵工方面,識法文係基本
唔識法文嘅話會超難搵到工
靚女方面個人認為法國女仔喺歐洲數一數二靚
可能係style嘅問題,同埋法國女仔通常都瘦,所以好睇d掛
全國公立大學都免費
Baden-Württemberg 除外 (1500€ 一個sem)
想讀德文degree 如果學唔切德文係咪會直接唔收你
有無得半英文半德文既course上住先
以我所知係唔會收
最多就係去讀英文program 之後去上啲用德文教嘅course

如果想讀德文degree
大部份人都係先嚟上language course 讀到b2/c1
先再去報degree
唔該ching
可能我記錯 唔記得聽邊到講頭一兩個sem可以英文上住先
我見英文教嗰啲好多都係冷門科
歐盟裏面你會㨂邊個國家移民?(2)
https://lih.kg/2306415
想去德國讀second degree
具體最好問返你想讀間uni
我讀嗰間就講到明德文degree 要有c1 先會收

好多uni 英文course 都得啲冷門或者拉雜成科嘅major
利申: 讀緊

不過有啲uni e.g. TUM RWTH 大路科都有英文 不過我覺得好難入
Bachelor 九成九都係德文
唔計語言問題
又唔洗返工嘅
意大利/西班牙最爽
我理科人 所以應該唔係你口中既大路科
頭先睇daad tum rwth得一兩科用英文
我Hi
我都係喎ching 幾時grad
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞