歐盟裏面你會揀邊個國家移民?

1001 回覆
84 Like 14 Dislike
咁決定去邊移民都會被人歧視啦
有冇人覺得加拿大英國歐洲太過左膠,立志移民去美國中西部or南部做redneck
https://lih.kg/2298274

有冇右翼撐trump手足一齊嚟討論下
歐洲已經好過英美好多
你第一同第二句都奇撚怪怪
有冇人諗住要儲幾多錢先會過去 講緊德國荷蘭果d
豐儉由人
睇你想去做乜 (讀書/做野)
如果讀書
想唔想一路讀一路返part time 定係
乜工都唔打直接讀到要返intern/畢業

同埋要睇你住邊個城市同點住
e.g. Leipzig/Dresden 一定平過München/Stuttgart
一個人住定係同人share

我只可以講:
如果係去德國讀書
如果你想跟德國政府個requirement (853€/month)去生活
係近乎完全冇可能
除非你係去東德山卡拉地方讀書有hall 住就可以
malta或者ibiza
是但一個
日日陽光海灘
我想報個個德國master 可以申請第二年去法國讀同寫thesis

One needs a FRENCH diploma and stayed in France for at least two years continuously to use tht route of naturalisation...
收唔收你都好報定Studetenwerk 宿舍差唔多啦
waiting list 都要等成年
丹麥
Malta? Cyprus?
奧地利瑞士瑞典丹麥荷蘭
幾認同#34嘅意見,馬耳他係唔錯嘅選擇。若果你唔介意天氣差,愛爾蘭都係一個唔錯嘅選擇。我去過馬耳他,全年嘅天氣都好溫和,就算係冬天都有11,12度。荷蘭人嘅性格其實好似香港人:做嘢超級急,駕駛態度都係相當之急躁。若果唔想學多種外語,北歐幾個國家嘅英文普及率都相當高,當中包括挪威丶瑞典丶芬蘭丶丹麥及愛沙尼亞。講到尾最好自己親身去體驗下呢啲國家嘅風土民情,睇吓適唔適合自己再作抉擇。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞