鬼滅之刃作者才出名就急流勇退回故鄉,知情人士曝原因

521 回覆
559 Like 11 Dislike
呢啲咪醒囉
身為漫畫家,自己作品得到大眾認同之餘又搵到錢
仲洗乜畫下一部作品?

唔通好似尾田咁,打個明哥都打成年咩
尾田早日收皮擺喇
人流黎講真係同其他大城市差幾皮
分分鐘人設都係武內直子攪
最後打大佬都唔拖泥帶水咩, 知道無慘啲招同結局係咁嘅話, 真係寧願佢好似死神咁, 突然就飛到去打完同講佢啲子孫好過
佢完都極柒喎
後面劇情快到連主角實力都追唔上 炭仲有好多進步空間
最明顯就係貓女,越畫越靚
咁唔可以下下同東京大阪比,福岡係九州渣。
亦可能係某名漫畫家嘅分身
唔悶啊,又有好多新角色
引退師
鬼滅起碼
1. 岩全年齡睇 無論男女 幼稚園 青少年 大人 師奶 阿伯
2. 劇情簡單唔會睇唔明 但又唔係單元式 傳統王道得黎又有少少唔同
3. 唔講愛情 而係講全部人都會有既親情
4. 主要角色少 個性鮮明突出
近年跟本冇一套同鬼滅條件一樣
比盡得我英 但我英主線唔好 太長又多角色
佢好樣衰定點
上網搵唔到佢任何一張相
其實係冨樫
一直唔連載係因為要畫鬼滅
好快HxH連載再開
下 女人黎架
應該唔會超級有錢
出版社食水好深
點會追唔上 見一見祖先就得架啦
以為你講鬼滅又輸了,專業小小啦
的確鍾意嘅話係唔想佢咁快完
但去到柯南咁就好想佢快啲完
由小學追到大學
最後頂唔蒲退咗坑

寧願佢好似多啦A夢小新咁單元式
咁樣永續就冇咩問題
但可惜柯南有條壓咗喺度嘅所謂主線壓咗九世
呢個應該唔會 佢應該一早排好曬有咩篇章
最開頭已經有暗示 亞路嘉係特殊身份 喺揾奇犽嗰篇講過有5兄弟,嗰時4個都出曬露曬面,差一個提都冇提
同埋好似島篇直入蟻篇咁,蟻篇都好自然用左亞路嘉直入繼承篇
所以劇情大方向應該條撚屌自己一早諗好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞