鬼滅之刃作者才出名就急流勇退回故鄉,知情人士曝原因

521 回覆
559 Like 11 Dislike
開頭劇情有質素,打下三果期已經可以接棒jump三巨頭
之後動圖再谷一谷就爆紅左。
不過之後劇情同畫功真係不了
斯路篇咪又係講斯路食仙豆先同悟飯打
係後尾連斯路仔都壓倒性勁過曬班友
得悟飯夠打先叫佢快啲殺
悟空不嬲一勁過人就會留手
急流勇退都夠食過世
有咩問題
佢仲醒啦, 講到咁差都仲可以成為近年漫畫商業化最成功事例. 所以話好多野唔係淨係講基本功, 靚唔靚有無深度, Marketing 同埋天時都係好重要. 所以有咁多叻人無彈出既一日
咁佢target都唔係成日睇動畫漫畫d人 日本人本身已經羊群 你話好睇佢咪一齊話好睇 加埋ufo同宣傳咪紅得起 係估唔到紅到咁姐
利申覺得套野唔好睇
岩啦
教班小學智力嘅鬼滅廚夠架喇
邊個唔滿意咪拎銷量黎撻人囉
依家先知作者係女人
估唔到有6件賤種狗閪鬼滅廚同你一樣無撚閪腦
銷量高講到劇情畫功超越其他作品
一句到尾啦,鬼滅銷量高過slam dunk ,hunter,
係咪 超越左佢地呀
收版權費都夠食啦
尾田好心快撚啲完咗佢
身體又唔好畫三話停一話
唔好再開支線快啲衝主線吧啦

其實係去左同富慳打牌
海賊王個個成日日拖,拖到讀者已經失去熱情,畫到成千話仲繼續拖唔知以為自己追緊真情
依家先知作者係女人
班賤種收儉左啦
2月果時吹撚到超越火影、 死神完全唔係對手添啦
其實點拖法
點解長就一定係拖,短就一定係收得靚
https://gnn.gamer.com.tw/detail.php?sn=77158

你就想,實際上拍真人版最平嘅反而係版權費
而且作者得到嘅係比想像中更加少,因為連載漫畫嘅版權係出版社嗰邊,每個連載嘅作家都有簽合約,合約上其實已經寫到明。

《羅馬浴場》電影版權費秘辛公開?

ヤマザキマリ在近日於日本 TBS 電視台的節目中透露,雖然《羅馬浴場》的電影收入擁有如此好的成績,但漫畫家本身卻是在摸不著頭緒的狀況下,讓出版社以 100 萬日圓左右作為漫畫家的版權費賣出電影改編權,其票房金額與版權金的差異和強硬作風都造成讀者與觀眾的熱烈討論。
富奸版權咪晨早講左,所以做唔做都67
香港以前都狂買板藍根啦
用黎帶旺返漫畫銷量都好重要,唔係因為鬼滅Jump呢幾年都每況越下,但經過今次,應該證明左佢地仲係漫畫界TOP 1
講緊個節奏,兩年前都算 兩年後魚人島編,明哥編,老母編,凱多編 無一不拖長黎做,仲要都係千篇一律咁打,主角就求其整多幾個檔變下身就算,戰力不停巨大化,我真係想睇下佢點收科
其實我英好睇好多
有啲人未經歷過當年少年jump嘅銷量係幾咁恐怖,喺龍珠熱潮帶領下曾經創下每一期嘅銷量係六百幾萬,而家好似得返三份一咁上下

嗰陣嘅少年jump 就係分咗「龍珠同其他種類」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞