鬼滅之刃作者才出名就急流勇退回故鄉,知情人士曝原因

521 回覆
559 Like 11 Dislike
fate zero呢d題材根本冇可能做到大爆紅根本唔可以用黎比較
呢d邪道就算圈內幾紅都好都唔可以紅到出圈外 就好似當年死亡筆記咁
因為佢地唔係合家歡題材 受眾本身就冇可能咁大
另外一個例子就係當年大長今 呢d題材先可以大爆到令到圈外嘅人都睇埋一份 造成一個社會風氣
巴打建議你讀多3到4年書好再出黎可能會好D,你理解人設同劇情都太廢,不過評論呢樣野都好睇天份
hunter 裘其一隻卒仔人設仲豐富
其實我最撚頂唔順就係鬼滅啲人設
似足韓劇啲完美主角咁
邊有人會咩陰暗面都冇
就算有都唔該你比合理啲嘅鋪陳/成長啦 一嚟就好到聖人咁比啲女攞嚟打下飛機ok 我就真係不了
嗚門?
路飛?
嗚門聖人
你睇返佢一開頭到後尾成長咗幾多先啦

票房已經講到百億
當佢淨分到10%都到幾十億
仲要週邊
仲要動畫嘅版權
佢最誇係漫畫都破晒紀錄

兩三年?
佢二三十年買樓係度鳩hea人生都唔會窮
黑暗面呀屌你
吓大把啦 一開始又自卑又妒忌
有陣時睇到2邊人鬧交好爽
唔使坳啦
米之蓮vs麥當勞
賺夠錢 真正既人生先開始 慢慢享受 想做咩就做咩
明明一開波已經好撚多
睇唔過眼佐助
一日鬥氣嗌交
做埋啲小學雞行為
呢啲先似返個人架嘛

鬼滅條友一日淨係識傻笑同溫柔
假到離哂譜 邊撚度會有呢種人
hunter 岡我前期有少少頂唔撚順 迫半藏投降嗰度噁心到仆街 但其他角色就好好
岡去到蟻王篇啲陰暗面出哂嚟
真係. 岡真係勁黑人憎
問得出鳴人真係搞gag
鳴人去到疾風傳拎到九尾力量仲比鼬話緊得到力量就想攬哂上身
你自己都識講
FZ呢D題材無可能做到大爆紅

講到尾咪即係鬼滅呢個題材先紅得起囉
關咩UFO同LISA事
其實我都唔記得好多啦
但稍為有啲印象都知舊三本柱無論邊個主角 性格都比鬼滅條友立體得多
其實就算連登仔有幾咁不願面對 唔想承認都好
你地可以自命清高 獨樹一幟
都改變唔到鬼滅呢套野係港台日 超級無敵爆紅既事實

正如動物台以家無論開咩POST講 "咩咩歌/ 咩咩動漫係神級" 都總有人反對
正如係港女入面 好多人都鐘意ONE PIECE

但佢地連咩係霸氣可能都未知
總之就係鐘意囉 你吹咩
柯南我覺得唔算拖既,唔通你會過多啦a夢 小新果d拖劇情咩
FZ 高汁 又有UFO又有LISA
淨係世界觀都殺晒
點解紅唔起?
係咪又反證返 題材唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞