鬼滅之刃作者才出名就急流勇退回故鄉,知情人士曝原因

521 回覆
559 Like 11 Dislike
識跳,但一直都跳唔哂成隻舞,因為熟悉哂日之呼吸先可以不斷用,最後一個回憶就點通任督二脈,一下子就可以無限制使用

你能夠回憶就有實力,無論咩角度睇都係劇情暴走
我本身好鍾意個故仔設定,但列車篇打後真係一pat屎
唔好痴線啦大佬
你能夠畫到甲賀級數嘅短篇漫,你幾撚短幾撚快都係佳作
屌佢快係因為前期設定咗係成長漫,而中後期根本唔係成長,係回憶殺開外掛
個劇本寫到咁垃圾, 比我都退
唔排除係jump啲編劇玩鳩佢
要快手谷一隻franchise 出黎谷人氣賣周邊
想支配返瑪奇瑪
她對這個世界的貢獻已經比那些為繁殖而繁殖的人大得多」;但也有網友認為,只要端出偉大作品,何必窺探作家隱私,「 無聊,管漫畫家私生活幹嘛」。

前面一個反社會毒撚, 後面一個厭世wfc 毒撚
呢個啱...
畫功又唔太好...比起同期排球 我英唔得太得
打上三 好撚正
個結局真係好撚戇鳩
睇撚到r晒頭
我寧願你畫篇後日談
輕輕講吓咁多位角色打完無慘佢哋嘅現況
都好過突然之間去撚咗未來
鬼滅之刃拯救日本
潮文都唔識?
利申,未追完鬼滅,不過評下畫功仲可以

成個故事去到尾,通常係畫功最純熟嘅時候
呢張係200話嘅彩頁,彩頁,仲要係200話里程碑,我相信任何漫畫師都想盡力畫好佢

但你睇下,炭治郎個樣依然係崩,成個人拉長左,仲有件衫,啲格仔對唔齊架
你再睇下彌豆子左手手踭,斷左?

如果話藝術嘅嘢我識條鐵,咁動畫組畫得咁靚直頭係侮辱緊原畫添啦

仲有你cap銷量出嚟想表達啲咩,畫功唔好就係唔好
真係咩都有可能, 前期同中段期個故事好似兩個人諗咁
連登神探又要出動
好多漫畫家都唔出樣架啦
人和係sony加日媒吹捧
識鬼睇ranking咩班友
本身都紅
只不過播動畫之後變全民現象
富奸同hxh再加要等孫燒俾我睇

前題又要有女朋友先可以結婚生仔
電鋸人個主角係大人
畫風又唔係可愛
即係冇兒童fans
相反你睇下鬼滅
啲角色成十幾廿歲
頭身比例都好似小學生咁樣
斬到斷手斷腳
連個頭斬都甩埋
都唔會有人覺得血腥
仲有大把兒童fans
家長又唔會覺得鬼滅對小朋友有壞影響
其實作者本身都話自己畫得差
中段有d訪問都話自己何德何能唔配咁紅

你用To love ru比都真係成件事唔同
to love ru出名作畫精細
矢吹套新作都上返jump
希望佢今次唔會又暴走又俾人丟去square
如果係富奸畫既鬼滅隊入隊考試果到應該分好多場考
其實佢真係有自知之明
奈何鬼滅廚係都要捧殺佢

好地地兒童向皇道佳作
吹到變神作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞