話說有個傻仔過錯數俾我(無圖)

1001 回覆
56 Like 1645 Dislike
樓主正仆街 自己柒咗又爆人地個電話出黎
第一,人地冇責任幫你嫁喎。你依家係求人幫你,轉番比你。想私了喎,正常程序,味經銀銀岀信。我諗岀得黎.個幾2個月,到時候仲要係睇肯唔肯理你。佢唔還,你係吹佢唔帳。你自己有責任,冇睇名,冇睇清楚電話號碼。

第二,你有咩証據人哋收你錢,唔係你差人錢or網上購物,結論係報驚都幫你唔到。

當買個教訓算喇900蚊。
報銀行同去備案啦
你去哂逐間銀行問先啦
我做咗銀行好耐喇,而家仲做緊,近幾個月仲周不時幫精神四肢健全非廢老非綜援人士打新簿頭。尋日同事先開完紅簿仔比客,唔使寫原因交代,之前就係有同事拒絕開簿仔比客,個客投訴,公司講明個客想開簿仔就開比佢,無得say no!你逐間問完覺得柒咗唔使上嚟交代架喇,我放流料死全家呀!
講多句,你呢啲人識少少扮大袋,否定哂所有可能性。你做銀行又點?全連登得你一個做銀行呀?我做咁耐銀行都唔會將自己間行嗰套套落全行啦,中小銀行開簿仔根本係平常兼容易不過嘅事。
犯咩法

俾着我都唔過
點知你係咪洗黑錢
去銀行填張form 但都要對家肯簽
Lm等有人po條link出黎
多謝on9仔
你洗唔洗咁chur, 我當佢真係學生,個戶口屋企人搞有轉數快唔出奇,咁人地要返學屋企人要返工架嘛
刑事:盜竊 - 不過狗唔會理

民事:money had and received - 你可以去小額告,告就實告得入,不過首先你要揾到條友俾D法律文件佢

為嗰910蚊搞咁多嘢,你自己諗下值唔值。
😧😧😧
樓主報警吧
你打去銀行,話過錯數,佢應該會幫你搞架
如果有人送錢俾我 我連機都唔會覆囉
收皮啦樓主
樓主都幾仆街
咁撚串又擺人上網
比我長期擺舊錢係戶口唔用 死都唔比返你
屌你隨傳隨到咩
前一日先講左比d時間 你仲係咁chur人
其實上得黎問都係預左大家一齊搞笑架啦
唔係傻仔以為真係連登可以幫到你呀麻
樓主呢個情況第一時間同銀行講啦 銀行直接幫你一條龍搞掂哂啦大佬 仲要黎開po咩
成班人唔好係度害個學生啦
話咩唔犯法
好肯定咁講一定犯法
無謂個$1000 搞到自己留案底
On9 咁之前比人呃口罩錢果d騙案咪呢世都唔撚洗追?
法律上個學生有咩錯 講黎聽下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞