話說有個傻仔過錯數俾我(無圖)

1001 回覆
56 Like 1645 Dislike
想睇樓豬仆街
個電話遮嚟做乜柒
點解處理方法唔一樣 咁銀行出錯都可以唔問你直接改返戶口啲錢 早幾年試過都有律師出黎講過
而普通人唔得 必須得到對方同意 啲錢已經屬於對方
係因為你自己入錢落去 人地唔係必須要比返你
報狗會同你講你自己入錯 叫你搵銀行
銀行幫你聯絡 對方唔比
銀行就報狗點你走
宜家都係發指引 銀行咪一直係咁做
咁簡單就唔會年中大把呢啲case 攞唔返錢

(非樓主case)尤其ebanking 轉之前仲會confirm 一次係咪轉比呢個人呢個戶口
confirm 得基本上點報驚都冇用
做得好
唔信
班死黑警得閒都唔搞
有佢全名同地址或者有機會追得返,不過銀行一定唔會俾個人資料你,睇你有無方法揾到
都可以報狗嘅,不過狗仔本性大家都清楚
當買個教訓
所以咪話
有名唔對正on9
on9仔有咩就叫銀仔聯絡我
不過我好忙未必會聽電話同睇信
on9仔有咩就叫銀行聯絡我
不過我好忙未必會聽電話同睇信
利申返先
電話打黎一聽到銀行就cut線,因為一定係問我借唔借錢
信又一定係信用卡寄黎叫我借錢,我多數睇都唔會睇就掉
應該無
你還錢嘅利益就係你唔會犯法?

應該
其實好多學生如果未成年 ,係銀行角度叫做minor account , 呢種兒童至青年人戶口係為左俾班在法律上未成為有效立約人,但開始有理財需要比如翻PT 出糧戶口面世, 為左區分同正式成年人戶口分別,一般都係用passbook
事主比人爆電話唔使驚,
你大可以post返佢電話出嚟,
一定係樓主比人晚晚叫醒屙夜尿而唔係你,
你冇任何理由要為樓主既錯負責,
你好人就等到銀行正常程序正式書面通知先過返數去,
黑心d就你戶口永遠keep呢910,
想玩大啲就去報狗懷疑網上騙案,洗黑錢同恐嚇告晒佢備案,睇吓邊個玩得起
慾知事後如何
報警先
唔可以俾惡勢力橫行
一於告到佢坐監 告到佢冚家剷
比我就覆返你

依家我唔敢攪筆錢
都唔會轉返比你,怕係有關洗黑錢活動
借我户口唔知做乜

你快啲去報警同自己去銀行處理
拜拜
等有心情先啦
建議事主po番樓主出黎大家幫你屌番佢
如果係學生,你話唔比返錢你既話,黑驚會拉佢告佢洗黑錢,佢一定還。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞