話說有個傻仔過錯數俾我(無圖)

1001 回覆
56 Like 1645 Dislike
屌你做錯嘢仲開人電話號碼
咁叻唔好還囉

【揸正嚟做】銀行統一客戶「轉錯錢」處理程序 3月25日生效 (22:36)

文章日期:2019年1月25日

銀行公會今日發出指引,表示會在今年3月25日起,統一業界處理客戶「轉錯錢」後的程序。

銀行公會指出,這項指引適用於所有銀行的渠道,包括循櫃員機、網上銀行、手機銀行、電話及分行等渠道所進行的轉帳交易,亦適用於經轉數快(FPS)及即時支付結算系統(RTGS)進行的轉帳交易。

指引指出,業界日後收到客戶告知轉錯錢後,將會統一處理方法,同時亦有責任提醒收款方,若不歸還錯誤轉帳的款項,將可能涉及刑事責任。另外,業界亦會在下半年更新櫃員機系統,日後進行轉帳交易時,將會更清晰地顯示收款人的名稱。
報警啦
知道左人地入錯唔肯退已經係犯法
如果有人亂咁轉錢比人
唔使多
每人$10
都夠玩死你
我轉數快比我女友比我老母比教車師傅,佢地個個都冇申請轉數快,個個都收到錢咁係咪有bug
佢會唔會覺得係騙案
自己google下轉錯賬要點做啦
搵銀行先呀
人地無責任過翻,你自己過錯人地做乜要嘥時間過翻俾你,你咪自己同銀行講睇佢點處理
告得入,但手續加上庭加追數用幾千至幾皮

利申喺銀行做
偉 係道嗎.jpg
😦😦😦
樓主你話面交900蚊啦,10蚊毫車費俾佢
再唔係既,樓主你去狗屋門口影張相兇多佢幾獲(廢時佢發現你上網搵圖)
打埋俾佢,佢唔聽一回事,總之兇佢再唔覆就入狗屋
喺你老母!
睇時間!
佢係手殘兼腦殘
相反筆數一日冇用到
法律又好報警又好都迫唔到佢

要怪就怪樓主自己傻仔又心急
屌你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞