其實幾錢車程啲的士狗先會鐘意???

603 回覆
3475 Like 13 Dislike
66座係多人講既 當識下歷史囉,
又可以同客吹水開話題
唔通成日聽住台妹食螺絲咩
黃的司機就唔會咁呢,搭咁多次無輪長短途都好樂意。
又有禮貌,又唔會兜路
雖然少少地,但每次都唔會找散,當tips
武肺前, 東涌地鐵的士站 你唔係入機場\昂平 100%黑你面
問佢港澳碼頭附近邊度截到的士
我朝早廿四蚊去港澳碼頭 又係俾個的士佬閪面
自己又唔撚去排返的士站等客
都唔知點先令班仆街滿意

仲有週末夜晚擺花街 荷里活道一定截唔撚到的士
個個都冚旗等鬼佬截 仲要塞撚死喺雲咸街
凌晨都要塞車 等三盞燈先過到
成班都正仆街
以前試過九龍東入元朗公園附近
咁元朗公園喺啲夾攝位
咁上到車就已經話唔識,我就話我帶路
屌你老母上到龍翔道轉入獅子山隧道
我當堂「吓」咗聲,佢話「又係你話帶路」,串過馬撚
我心諗冇撚嘢啊,入元朗唔係行大欖就係行屯公啦
最後行咗吐露港+粉錦先到
貴過行大欖

屌你老母DC狗
最好一程車夠買層樓啦
大埔道一出嚟已經係旺區喎
前面又酒吧街

唔通你行獅子山係唸住有人喺highway同隧道上車咩
要呢啲先得
【好人好事】乘客喝酒後將卡地亞錶當$78車資 的哥特意交還獲2萬元手錶當禮物
https://lih.kg/2258370
幾分鐘拎24蚊明明最好賺 唔通係到周圍行哂油錢最好咩
呢個過撚分左
真係!但有陣時趕時間真係等唔到
試過返工時間係地鐵站既的士站上車出尖咀
平時支旗大約$110度
之後個司機西晒面話尖咀好塞車
最撚好笑係話車我去就近地鐵站搭地鐵
屌佢我係搭地鐵既話一早搭左啦
跟住成程車一路口upup,最後$120落車
咁去揸巴士/小巴囉屌佢老母,最撚易上客
真 琴日客接客 3個字做左80蚊生意
個個都係跳一兩下/唔跳 每人比多幾蚊tips我
紅磡去佐敦 佐敦去重慶大廈 重慶大廈去紅磡都會海逸
好在唔塞車
我行親都見有人截低架的士
再揸前少少又已經係彌敦道

經獅子山出嚟個時間路程咪差唔多
係的士站揀客係擺明拒載,佢無得唔接你。佢等撚左好耐,得幾十蚊。

係街截,佢唔想接可以唔接,佢亦無乜等過,短途都無蝕。
有大旗 3個字好彩既話百幾蚊都做到
難call 少有
將心比己, 佢排左咁耐得幾十蚊車租都未夠俾
真呀 由其夜間返屋企果啲
係好左 但我首選都係uber
半夜如果九龍區去屯門或者馬鞍山其實鍾唔鍾意
入到去冇咩單出番黎但車程都百幾兩百蚊路路暢通咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞