其實幾錢車程啲的士狗先會鐘意???

603 回覆
3475 Like 13 Dislike
搭短途 幾分鐘代24蚊又屄起塊面
屌你過海長途 成舊水 又唔撚鐘意
中途 5 60蚊 又嫌三嫌四
真心想知的士狗咩單係最撚開心滿意
有無的士巴打入黎解答下
的士狗之所以咁折墮,揸的士。係因為佢地乜都唔滿意,要個世界圍住佢轉。

呢堆人自然會去左揸的士,否則過去十年,香港經濟咁好,一定有更好既嘢做
最好上車比錢再落車
上車
放底一舊水
落車
廿四蚊車程俾五百,唔駛找

利申:巴士乘客
問過的士佬,行程長短係其次,重點係目的地易唔易做到下一單

例如在封關前,我星期日凌晨九龍返北區,次次call的士都10秒內有車接單。有次同個司機吹水,先知做完我呢單可以由北區過落馬洲,凌晨時分既落馬洲排耐少少總會接到一單出市區既客,然後佢再做多一兩轉中短途客已經meet 到 target

的士佬最驚就係去啲客易塞死(長時間停車等候佢地一樣係蝕),或者落完客要揸鬼死咁遠先去返有客上車既地方
我覺得的士狗近一兩年態度好咗嘅
可能feel到市場比uber食緊
前兩年真係比佢地激到淨搭uber

一係就話交更,一係就過海唔去
我時間寶貴唔同你嘈
咁我就放低一句:ok,唔緊要,咁我叫uber啦
一上車話只係得一張五千萬,無細張d既,不過叫佢唔洗擔心,當一千蚊找得勒...保證隻的狗一路揸一路好能兄奮!
最好係唔洗開車就有錢收
過海唔係問題
香港d路都係普通路一條冇乜特別
好多卡佬骨子裏唔驚過海行香港d路
但好介意條撚屌隧道
十單過海九單都話行紅隧
大佬你唔趕但你阻住我接下一單
利申揸貨van行紅隧會放返枝單出去
以為呢個post 係我夢遊果陣開!

屌你老母!

琴晚我係荔枝角搭的士去長沙灣,屌你老母隻的士狗即刻閪臉,落車無跳錶,24蚊,我俾100蚊,佢喝尻我有無散紙呀,我話無,跟住佢好撚晦氣咁找散俾我。屌佢老母臭閪!
揸pt 最中意70-80蚊
錢都唔係咁緊要 咪撚塞車 塞車好攰
我都試過
係某醫院搭去地鐵站附近食野
$24 無跳
比$100 佢 佢發曬癲質問候我又問我係咪玩鳩佢
正死仆街
最後隊曬D散紙比我

屌佢老味 佢接我支旗都唔洗等,如果佢唔接我實有排等,或吉車出去仲蝕啦
順路離開個偏僻位有錢收咪幾好!
$24 唔撚係錢呀?
真係想$100 唔洗找呀?
收皮啦 的士阿叔!咁燥小心爆血管呀!
同埋短程盡量唔好係的士站上車, 人地等左成幾個字你先等廿幾三十蚊生意實唔鐘意喇
我問過,唔過海,百鬆啲最鐘意
call黃的完全無呢個問題
凌晨時間 沙田番九龍最好
左面車門上車
擺低500
右面車門落車
的士佬就同同佳一樣 日撚日都心情唔好 痴撚線
真 自從call黃的之後搭的士都冇再俾錢受氣過
中秋果排坐司機仲送個月餅比我
你話呀
上次趕番工,係新城市巴士總站個的士站上車去上環,個的士佬咪又嫌三嫌四,又話遠,又話呢個時間出到去無客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞