其實幾錢車程啲的士狗先會鐘意???

603 回覆
3475 Like 13 Dislike
問過的狗話最好就開門比錢之後閂門

掛學牌睇路行 用住先
又想目的地易接下單
又唔想塞車想得完美
所以好多時唔敢搭
前日行完山o係港安醫院返荃灣
我fd話巴士每人都5蚊不如搭的士
我話24蚊實比dc9屌, 結果一齊搭巴士
遇過的士狗粒聲唔出 西面 到行到中途唔對路 原來聽錯地方又唔問清楚 屌返我轉頭
正評,仲有d仆街兜路的士狗,扮唔熟路或者昆你話行呢條路快d,好彩有google map一睇就知邊度塞車邊條路最近
你真係講得好好 我老豆揸的士exactly就係咁嘅性格 覺得世界係圍住佢轉
你真係唔識架喎
黃的態度係好好多,唔洗受氣
有次出街食完飯,未掛八號但條街已經橫風橫雨遮都開唔到。我一個人拖住個三歲細路,見有的士就截。

屋企只係轉個變行幾個街口,幾分鐘就到唔駛跳錶。我一車個 dc9 話打風要收貴 d,一口價 $80 唔 ok 就落車。
仲要俾多唔駛找
4:15尖沙咀港威去養和行西隧, 成個的士站8架的士冇一架肯去
其實唔熟路用Google map去邊都冇問題啦
短又唔啱
長又唔啱
紅隧又唔啱
西隧又唔啱

有次維園講明西隧過海荃灣都唔啱
個dc9話自己啱啱果邊過黎
即係點?又去荃灣好悶所以唔想去?
仲癲過澳牛
作為一個間中替更的士佬,最理想車程係一舊水左右,唔駛塞車連上落三十分鐘內攪掂,大約係東九去葵涌荃灣咁上下,旺區落完周街都有人截車就最好

但咁筍嘅旗有就有冇就冇,邊有得強求?
我同你一樣,知道有時車程唔夠30蚊,的士狗一定閪起塊面所以唔搭
但行行都係有辣有唔辣,咁唔通做餐廳個客剩係叫碟小食又唔做佢生意咩
有時唔想影響心情先廢撚事搭
同埋法例已經minimum charge保障左班dc9
試過有時又有搭廿零蚊 同一班同事
一上車聽到個目的地已經喺度jipjip聲唉唉聲閪到震
落車我明明有散紙都比100蚊佢
佢喺度話 唉 唔係下話
我話 做乜?
佢:廿幾蚊你比一舊水我 `*^[%&[%
我:係呀 咁點?
咪又係死死氣找 跟住同埋同事慢慢落車哂鳩佢時間
其實你知唔知真係有過海的士站呢樣野

排過海的士站的車係專做過海,相對佢地亦唔可以收你回程隧道費
你可以問定公司接唔接受手寫單 咁日後真係部單機有問題都可以手寫
想問下朝早大埔去荃灣
超塞車既時候遇過三個情況
1)行舊路再經御龍山
2)兜入科學園
3)照行吐露港
有司機好想我揀1、2
但又有司機唔想我揀1、2
其實究竟行邊條路會好d
其實係你揀邊條路都死
因為個塞車源頭係火炭,你講個三條路到頭來都係塞火炭
2點講交更真係恰人唔識野
的士全行都5點交更
好多人上觀音山BBQ的(未有肺炎之前)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞