其實幾錢車程啲的士狗先會鐘意???

603 回覆
3475 Like 13 Dislike
屌呢啲先係基本禮貌黎架嘛
諗起以前玩晏左想搭的士
都要諗下身上有冇散紙先可以截的
夜媽媽又唔知邊鳩度禁錢
卡又唔收
上車先發覺得張500仲要俾佢屌
真係貼錢買難受
call Uber是常識吧
唔洗受氣又舒服
好笑 我使唔使笑
真係好同意樓主講嘅嘢
之前我搭的士返屋企都係,因為唔使跳錶啲司機一聽到個地點都閪口閪面我都唔明咁短路程佢都應該唔鍾意所以我通常會照比$30唔使找雖然唔多
次次搭的士明明我俾錢佢賺但係好似我欠左佢咁
所以當自從有Uber之後我就冇再搭過的士,無論近定遠我寧願貴啲都好都唔想比錢的士狗賺
我通常都係40-100嘅車程
可能見我帶住2個小朋友暫無比人黑過面
uber都唔少藍絲

多數用和你的
仲要難call車到爆
截完車聽到目的地唔啱心水就話交更
屌佢老味啦
Call uber算7數
撘uber
上年年尾, 仲係佔中抗爭緊日子。

星期六晚同班貨櫃車友係紅磡尖咀玩遙控貨櫃車, 行到天星碼頭部車中途冇電, 迫住走先。

當時一條友拎住拖頭加貨櫃, 一定要call 車先返到屋企。

係廣東道截極都冇的, 的士站完全冇的排,當時十點幾. Call Uber 都冇車接單, 我估當時全部車都唔做生意掛, 或者離開咗尖咀一帶。

見到有的, 部部停底都問去邊, 我話返荃灣, 佢話加$200。

我再截, 有部話唔接單, 我話可以加錢, 佢話加$300, 我話唔駛啦手, 我記得個司機笑笑口咁串鳩我。

最後等咗幾個字, 上咗部加$100 返荃灣. 上車同司機吹下水, 佢話佢個時份好少車接客啦, 仲話剛剛𠴱邊先放完煙. 我話剛剛有車加$300 先肯接, 司機話 咁又狼咗d.
真係睇人嘅
記得以前傘運嗰陣冇晒車搭返屋企
直情有個的士佬喺金鐘車我返屋企的士費都唔使
不過呢行仆街居多係事實
行一兩分鐘就執24蚊
唔明有咩好屌
拒載都算
仲要講啲唔合理藉口
試過想去中環同我講唔識去
睇DC9心情
睇見靚女幾錢車程都得啦
認真。中環去柴灣九十幾最爽。
求黃的tg link我得app
d的士佬情願空車渣半個鐘都唔願車過幾十蚊

試過n次夜晚尖沙咀直飛到深水埗/長沙灣
連續過10部的士一係淨過海一係見到人揮手先落旗
我又唔係一身酒氣又唔係拖住寵物
乜班的士佬仲有理由揀客咩
我俾你兜一下路都六七十蚊啦
你唔做生意分分鐘果晚得過桔

有幾次都係d好好既司機做完我生意都未開車就有下一個客
祝果d司機長做長有客
的士佬心聲
一遇到揀客的士狗,我就會話,一係照去目的地,一係就近狗屋,跟住唔理佢
送錢比佢最鍾意
一個月搵幾錢其實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞