其實幾錢車程啲的士狗先會鐘意???

603 回覆
3475 Like 13 Dislike
比埋隻卡地亞手錶
試過有次搭黃的
個司機禁走左張單
跟住咁好無奈咁問佢點算 冇得claim
然後佢話唔收我錢
勁好人
我1998年喺新開嘅中環機鐵香港站,同家人上架的士去銅纙灣 World Trade Centre綠楊邨食晚飯,個司機又係唔記得落旗。一睇就知係兼職。

我坐車頭,望吓佢,好熟面口,原來係佢。

放心而家呢個思想落後世界10幾年嘅香港政府一定唔會批RoboTaxi,睇下佢地搞科創搞撚左十鳩幾年都搞到一pat屎咁
幽默感呢家嘢......
搭180蚊的士 全程唔塞無乜燈
落車200唔駛找
仲咁啱有客截車即走

呢啲佢地最開心
好彩so far搭咁耐都無咩遇過仆街司機
同埋好似多左後生仔做,呢啲通常好撚好禮貌

利申:有時返工趕唔切小巴會搭的士,住宅區出旺角$70-$80路程
同佢講兜到啱時間去交更個位落車就最滿意
班閪佬閪起上黎會凶9你
話報狗拉你CLS
我都落車,唔同佢嘈啦
我有次都係
自此就識預鬆時間call黃的
去醫院都拒載 真係祝佢哋他朝君體也相同
佢地認為窮撚唔應該坐的士 但係有錢果d根本唔撚使so班的士狗
搭黃的啦
俾你咁講一講,先發現原來唔係錢問題

一句到尾都係的士狗既錯
應該揸住把刀先得
我:xxx (地點),唔該
dc9:
我:前面落就得,唔該
dc9:
我:自己望表自己俾錢
dc9: (找錢動作)
我:唔該,然後落車

個dc9全程一句無應過,啞架咩
唔係囉 有啲明知地點先接架啦 係app落單 支旗$190但接撚完都係車係咁同個啲濕鳩對講機講:唉屌黑仔呀 空車出番黎
諗起呢啲就好撚燥 比錢買難受
我試過夜媽媽過海 佢接完行左一段路話無氣 不如送我去過海的士站 咁我已經心諗WTF 明明我睇到係滿油 都算啦就落囉廢事嘈 點知係個站係完全無的士 係北角黑媽媽等左好耐DLLM
早排好啲又閪番啦
係咪西區?
因為西隧一出就西區就算紅隧唔塞行紅隧真係好on9
由西面行到去中間位出黎後中間位又向返西行
我搭過咁多次又無遇到咁嘅情況
搭開$70-380都無試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞